Kas tõesti 21. sajand? Itaalia jalgpallur sai jumalateotamise eest võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolando Mandragora
Rolando Mandragora Foto: FRANCK FIFE / AFP

Endine Juventuse poolkaitsja Rolando Mandragora on tõenäoliselt esimene mängija ajaloos, kes on saanud mängukeelu jumalateotamise ees.

Mandragora sai ühe mängu pikkuse karistuse, kuna mängija karjus televisioonikaamerasse ebaviisakad väljendid, mis solvasid Jumalat ja nimetasid teda koeraks. Olukord juhtus pärast seda, kui Sampdoria väravavaht Emil Edero oli tõrjunud Mandragora pealelöögi.

Mäng jätkus pärast seda vahejuhtumit ilma kohtuniku sekkumiseta, aga hiljem vaatas olukorda järgi Itaalia kõrgliiga Serie A distsiplinaarkomisjon ja otsustas mängijat karistada, kuna solvavad väljendid olid televisioonis selgelt huultelt välja loetavad.

Udinese peatreener Daniele Prade usub, et selline otsus ei ole kuidagi mõistlik ja õiglane. «Mandragora on hea inimene, ta ei mõelnud seda tõsiselt ja minu arvates oleks olnud õiglane karistus teda lihtsalt teo eest hoiatada,» vahendab BBC Prade sõnu.

Itaalia liigades kehtib alates 2010 aastast reegel, mille järgi ei tohi Jumala nime ilma põhjuseta kasutada, vastasel juhul järgneb teole karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles