Ultratriatleet Ratasepp: kõrvaltvaatajale jäävad distantsid hoomamatuks

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Rait Ratasepal on jäänud veidi enam kui kolm nädalat, et astuda vastu oma praeguse spordielu suurkatsumusele - läbida 20-l järjestikusel päeval 20 täispikka triatlonit.

Ratasepa enneolematust katsumusest inspireerituna võtab aga seltskond spordisõpru vastu väljakutse ning alustab juba homme, 1. septembril Tallinnas 20-kordse ultratriatloni läbimist. Meeskonnana tuleb neil iga päev kokku läbida 3,8 km ujumist, 180 km ratast ning joosta maraton. Ja nii 20 päeva järjest.

Škoda Tallinn sportlikud kolleegid panid kokku meeskonna, et kogeda üheskoos seda, mida Ratasepp peatselt üksi omal nahal kogeda saab. Nii on meeskond loonud endale treeningpäeviku ning jaganud tiimiliikmete vahel igapäevaselt täispika triatloni distantsid. Suureks väljakutseks on meeskonnale kindlasti aeg. Tööinimestele kohaselt tuleb neil sportimiseks aeg leida väljaspool tööpäeva.

Ratasepa sõnul on säärane initsiatiiv parim viis anda inimestele aimu, kui meeletu ettevõtmine 20-kordne ultratriatlon tegelikult on. «Kõrvaltvaatajale jäävad need distantsid hoomamatuks. Kui inimene neid kilomeetreid omal nahal läbi ei tee, siis jäävadki kilomeetrid pelgalt numbriteks. Kindlasti on mul katsumusel suureks abiks teadmine, et ma ei pane ennast proovile üksi. Loodetavasti Škoda Tallinna eeskujul julgevad ka teised väljakutse vastu võtta ning üheskoos minuga 20 järjestikusel päeval triatlone läbida. Mul jääb üle ainult edu ja vastupidavust soovida.»

Autofirmatöötajate katsumuse finiš on kavandatud 20. septembrile. Selleks ajaks on seltskond üheskoos läbinud 76 km ujudes, 3600 km rattal ning 844 km joostes. Rait Ratasepp alustab hooaja põhikatsumust 23. septembril Fuerteventural.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles