Kui 71 miljonit eurot saab jagatud, siis hakkab pihta ka NBA hooaeg

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (plliga) eelmise hooaja NBA finaalseerias Dallas Mavericksi vastu.
LeBron James (plliga) eelmise hooaja NBA finaalseerias Dallas Mavericksi vastu. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA jätkub juba mitmendat kuud tööseisak ning esialgse kava kohaselt oleks homme pidanud toimuma põhihooaja esimene mäng, kuid teatavasti on novembriks plaanitud kohtumised praeguseks tühistatud.

Väidetavalt on mängijad ja meeskonnad uue kollektiivlepingu sõlmimisele väga lähedal ning lahendamist vajab veel vaid üks lepingupunkt. Eriarvamusi tekitab praegu tulude jagamine. Kui omanikud soovivad tulud jagada võrdselt, siis mängijad soovivad saada endale 52,5 protsenti tuludest ehk hooaja algusest lahutab praegu 2,5 protsenti, mis on umbes 100 miljonit USA dollarit hooaja kohta (umbes 71 miljonit eurot), kirjutab Sports Illustrated.

Eelmisel hooajal teenisid mängijad 57 protsenti tuludest ning uues lepingus soovisid nad esialgu seda protsenti tõsta kuni 70ni.

New York Times kirjutas, et väidetavalt on 95 protsendi ulatuses kollektiivlepingus kokku lepitud. Siiski ei anna see mingit garantiid, et hooaeg võiks mingil hetkel pihta hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles