Arsenali superstaar võib jääda poliitilistel põhjustel Euroopa Liiga mängust eemale

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrikh Mkhitaryan
Henrikh Mkhitaryan Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Arsenali meeskonna üht tähtsamait mängumeest Henrikh Mkhitaryani ähvardab Euroopa Liiga alagrupimängust Qarabagi vastu eemale jäämine poliitilistel põhjustel.

Nimelt on Qarabaq Aserbaidžaani meeskond ning mäng toimuks riigi pealinnas Bakuus. Kuna aga Armeenia ja Aserbaidžaan ei saa diplomaatiliselt omavahel läbi, ei anta Mkhitaryanile viisat, nii et Arsenali staar mängule kaasa tulla ei saa.

Kahe riigi vahelise poliitilise konflikti põhjuseks on Nagorno-Karbakhi mägises piirkonnas olev piirkond, mis kuulub etniliselt Armeeniale, kuid ametlikult kuulub Aserbaidžaani koosseisu. 1988-1994 aastal pidasid riigid antud ala pärast ka sõda.

Siiski teeb UEFA pingutusi selle nimel, et Aserbaidžaan nõustuks Mkhitaryanile viisat väljastama ning Arsenal saaks mängida oma eelistatava koosseisuga. Varem on olnud armeenlane sama probleemi küüsis – aastal 2015 Borussia Dortmundis mängides jäi ta eemale kohtumisest Gabala vastu.

Arsenalil on lisaks Qarabagi alagrupis veel ka portugali meeskond Lissaboni Sporting ning Ukraina meesond Vorskla Poltava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles