Põneva lõpuga Vuelta velotuuri seitsmenda etapi võitis Sagani ees Gallopin

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Gallopin
Tony Gallopin Foto: Jorge Guerrero / AFP

Prantslane Tony Gallopin võitis Hispaania velotuuri seitsmenda etapi, kui suutis viimastel kilomeetritel edestada kolmekordset maailmameistrit Peter Saganit.

Gallopin tegi otsustava rünnaku kaks kilomeetrit enne 185.5 kilomeetrise etapi lõppu. Temaga koos said tulema ka slovakk Sagan ning hispaanlane Alejandro Valverde, kes siiski lõpuosas Gallopinile vastu ei saanud.

«Kui jõudsin viimasele sirgele lõigule, oli mul plaan kohe rünnata. Leidsin hea võimaluse ja olen selle üle tõeliselt õnnelik. Võitmise tunne on nii fantastiline,» rääkis etapi võitnud Gallopin pärast võistlust antud intervjuus.

Velotuuri üldliidrina jätkab Rudy Molard, kes lõpetas sõidu kindlalt peagrupis. Teisel kohal olev poolakas Michal Kwiatkowski kaotas Molardile 25 sekundit, kuna kukkus kaheksa kilomeetrit enne etapi lõppu. Poolakas jätkab nüüd velotuuri kuuendalt kohalt.

Laupäeval toimuv kaheksas etapp kulgeb Linarest Almadeni ja sellel on pikkust 195 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles