Transi peatreener viitas pärast mängu rassismile: valged ei tohiks kunagi mustanahalisi halbade sõnadega kutsuda (15)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi poolkaitsja Irie (vasakul) pahandas pärast lõpuvilet Vapruse mängumehe Reno Markiga.
Narva Transi poolkaitsja Irie (vasakul) pahandas pärast lõpuvilet Vapruse mängumehe Reno Markiga. Foto: Ekraanitõmmis ETV2 ekraanilt

Narva Transi ja Pärnu Vapruse vahelise jalgpalli meistriliiga kohtumise järel poetas Transi türklasest peatreener Cenk Özcan intervjuus ETV-le vihje, millest võib aimata, nagu oleks keegi Vapruse mängijatest Transi leegionäre rassistlikult solvanud.

«Tahan midagi öelda! Kõik on maailmas võrdsed, nii valged kui ka mustad. Valged ei tohiks kunagi mustanahalisi inimesi halbade sõnadega kutsuda. Austust!» teatas Özcan intervjuus ETV2 kanalile ja lahkus kaamera eest. Enne seda tänas Özcan aga Eesti rahvast selle eest, et kõik tema meeskonda ja mängijaid austavad.

Mis täpselt 1:1 viigiga lõppenud mängus platsil toimus, pole veel teada, kuid pärast lõpuvilet vaidlesid Transi mängijad Dante Leverock ja Irie tuliselt Vapruse mängumehe Reno Markiga. Irie koputas Markile sõnu peale lugedes korduvalt näpuga oimukohale, tulisemat Leverocki pidid aga kaaslased kohati suisa kinni hoidma, et ta ei läheks Markiga arveid klaarima.

Oma etteheiteid oli ka Vapruse peatreeneril Indrek Zelinskil, kuid hoopis teisel adressaadil. «Amatöörmeeskond mängib seitsme päeva jooksul kolmandat mängu, see pole proffidelegi lihtne. Siin esimese nelja meeskonna peatreenerid ka vinguvad ja kaebavad - hoidku oma suud kinni!» teatas Zelinski.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles