Enda initsiatiivil lahkumisavalduse esitanud Järvel uut töökohta veel pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Järv.
Jüri Järv. Foto: Raigo Pajula

Seitse aastat Eesti Suusaliidu peasekretär olnud Jüri Järv tõdes, et otsus esitada lahkumisavaldus ei tulnud kergelt. «Langetasin selle otsuse väga raske südamega,» avaldas Järv, kelle sõnul ei avaldanud talle selle otsuse tegemisel keegi survet. Ei alaliidu president Sandor Liive ega ka suusaliidu juhatus.


«Oktoobri alguses võtsin järelemõtlemisaja ja siis see otsus sündis. Mingit survet polnud. Natuke pidasin erinevate inimestega nõu, aga otsuse langetasin mina ise,» selgitas Järv, kes Andrus Veerpalu dopinguskandaali puhkedes nii avalikkusele kui ka ajakirjandusele valetas.

Tagantjärele vaadates, tõdes Järv, ei saanud ta toona ka midagi teisiti teha. «See oli sportlase soov sellise infoga mitte välja tulla. Mina tegin oma tööd,» sõnas Järv ja lisas: «Loomulikult kahetsen seda, mida tegin, aga mul polnud kahjuks valikuid. Soovin vaid kogu südamest, et keegi ei satuks kunagi samasse olukorda. See polnud minu saladus, mida pidin kandma.»

Just usaldusväärsuse kaotamise pärast otsustas Järv oma töökohast loobuda. «Ma ei saanud sellepärast oma tööülesandeid jätkata. Osa tööd saan ära teha, aga avalikult sellest rääkida ei saaks, sest osa ajakirjanike jaoks pole ma enam usaldusväärne,» selgitas ta.

Järv töötab samal positsioonil nii kaua, kuni suusaliidul on talle olemas vääriline asendaja. Alaliidu presidendi Sandor Liive sõnul loodetakse uus peasekretär hiljemalt novembri lõpuks ametisse saada. Järvel endal aga uut töökohta veel välja vaadatud pole. «Lahendan kõigepealt siin pooleli olevad asjad ära ja siis vaatan edasi,» sõnas Järv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles