Noateral kõndinud tiitlikaitsja Nadal pidi noore venelase vastu kõik mängu panema (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal sai US Openil üliraske võidu.
Rafael Nadal sai US Openil üliraske võidu. Foto: Adam Hunger / AP / Scanpix

Samal ajal, kui Kaia Kanepi alistas US Openi tenniseturniiril Rebecca Petersoni ja pääses 16 parema sekka, nägi maailma esireket ja turniiri mullune võitja Rafael Nadal kurja vaeva, et konkurentsi püsima jääda.

Nadal, kes polnud kahes senises kohtumises loovutanud settigi, kaotas avaseti venelase Karen Hatšanovi vastu 5:7 ja oli ka teises setis servimurdega taga, enne kui suutis 4:5 kaotusseisus Hatšanovi servi murda ja seti lõpuks 7:5 võita. Kolmas sett läks kiiresse lõppmängu ja seal oli Nadal jälle suurte raskustega 9:7 parem.

Neljandas setis murdis Nadal Hatšanovi servi ja asus seisul 5:4 ise servima, kuid kaotas üllatuslikult oma servigeimi koguni nulliga. Taas tuli appi võtta kiire lõppmäng ja seal jäi Nadal lõpuks 7:3 peale, võites ligi neli ja pool tundi kestnud lahingu viimaks 5:7, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3). 22-aastane Hatšanov lõi lõpuks 22 serviässa ja tegi 66 äralööki Nadali 49 vastu, kuid patustas ka 55 lihtveaga. Neljandas ringis kohtub Nadal grusiini Nikoloz Basilashviliga.

Vähemalt sama raske mängu pidas ka Nadali mullune finaalivastane Kevin Anderson, kes sai viies setis jagu noorest kanadalasest Denis Shapovalovist. Anderson kaotas avaseti 4:6, võitis kaks järgmist 6:3 ja 6:4, kuid loovutas neljanda taas 4:6. Viiendas setis oli Anderson siiski 6:4 parem ja pääses neljandasse ringi, kus kohtub austerlase Dominic Thiemiga. Shapovalov tegi Andersoni vastu koguni 59 äralööki, kuid ka 42 lihtviga. Andersoni enda vastavad numbrid olid 31 ja 32.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles