Visnapuu: probleemid saavad alguse meeste mentaalsest poolest

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu.
Indrek Visnapuu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna hooaja algus on möödunud nagu halb unenägu – vähe sellest, et koduväljakul on jäädud alla kodusele suurrivaalile Kalev/Cramole ja Leedu keskmikule Utene Juventusele, eile lubati oma korv palle täis loopida Läti keskmikul Liepaja Lauvasel. Läti klubile oli see Balti liigas esimene võit.

«Meil on endiselt kaitses suured probleemid, teist mängu järjest visati meile ühe poolajaga rohkem kui 60 punkti,» sõnas tartlaste peatreener Indrek Visnapuu pärast kaotust 93:104. Taas kujunes katastroofiliseks teine poolaeg, kui kolmandal veerandajal lubati väljakuperemeestel visata 34 punkti, neljandal veerandajal aga 27 silma. «Arvan, et probleemid saavad alguse meeste mentaalsest poolest.»

Visnapuu sõnul üritab Tartu mängida kiiret ja agressiivset korvpalli, noore ja väheste kogemustega meeskonnana olevat see parim valik. Samas ei suuda mängijad saada korraga hakkama kahe olulise asjaga – olla rünnakul agressiivsed ja kaitses tasemel.

«Kaitses jäädakse tihti hiljaks, sellest tekivad meeskonnasisesed ebakõlad ja arusaamatused,» nentis ta. «Kaotused ja ebaõnnestunud tegevused tekitavad aga meestes ebakindlust.»

Tartu meeskonna treenerid murravad pead, kuidas tiim keerulisest olukorrast välja tuua.

Visnapuu näeb ühe võimalusena siiski kergeid järeleandmisi. «Võib-olla peame kahe asja tegemisest loobuma, tõmbama natuke tagasi ja keskenduma ühele elemendile,» mõtiskles ta.

Samas pole kiireks stiilimuutuseks aega, juba täna kohtutakse Ventspilsis sealse meeskonnaga.

«Tasemelt ja koosseisult on Ventspils kindlasti tugevam vastane,» arvas Visnapuu ja lisas, et Liepaja on lihtsalt lühike ja kiiret mängu harrastav meeskond, kelle vastu ebamugav tegutseda.

Näiteks tartlaste kapten Vallo Allingu oli eile platsil vaid pisut rohkem kui kolm minutit. «Tema jaoks oli platsil toimuv liiga kiire,» tõdes treener.

Balti liiga tabelis on Tartul nüüd kaks võitu ja kolm kaotust – mis aga veel hullem, viie mänguga on lubatud endale visata keskmiselt 90 punkti ja see on kogu liiga ülekaalukalt halvim tulemus.  

Korvpall

Balti liiga

Liepaja Lauvas – Tartu Ülikool 104:93

Liepaja: Mayo 28, Kravcenko 26, Andriukaitis 20, Dukulis 15, Timma 6, Nelson Kyle 6, Miglinieks 3.

Tartu: Saage 25, Amis 25, Doronin 17, Sokk 10, Raadik 7, 10 lp, Veideman 5, Krbas 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles