Kulturist Marek Kalmus jäi taas dopinguga vahele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kalmus
Marek Kalmus Foto: Raigo Pajula

Varemgi keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud kulturist Marek Kalmus on taas andnud positiivse dopinguproovi.

Kalmus andis proovi pärast Eesti meistrivõistlusi, kus ta tuli klassikalise kulturismi kategoorias Eesti meistriks, vahendas ERR Uudised.

Lisaks Kalmusele andis positiivse proovi ka kehakaalus kuni 80 kg võitjaks tulnud Valter Olonen, sportlastel on võimalus taotleda B-proovi testi.

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit teatas, et 29. detsembril toimub Liidu arutelu sportlastega, kelle dopingutulemused osutusid positiivseks.

Eksklusiivses intervjuus fitness.ee lehele ei eitanud Kalmus dopingu tarvitamist, öeldes, et dopinguküttide töö jätab küll soovida, ent tulemused on 50-protsendiliselt õiged ning põhjendades keelatud ainete manustamist sellega, et doping on kehaehitaja üks toidulisand teatud hetkest.

«Pean silmas, et kui loomulik arengupotensiaal on sajaga laes, siis otsustab iga sportlane ise, kas rahuldub olemasolevaga või üritab rohkemat,» sõnas Kalmus.

«On üsna lapsik arvata, loota, et kohupiima ja kartuliga su biitseps paisub 57 sentimeetriseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles