Liverpooli peatreener Klopp Alissoni eksimusest: ükski väravavaht maailmas ei tohiks nii teha

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alisson
Alisson Foto: CARL RECINE / REUTERS

Inglismaa kõrgliiga neljanda vooru kohtumises alistas Liverpool võõrsil Leicester City 2:1. Kusjuures Leicesteri ainus värav sündis Liverpooli värvavahi Alissoni suurest eksimusest.

Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijk andis tagasisöödu Alissonile, mis jäi küllaltki nõrgaks. Leicesteri ründaja Kelechi Ihenacho hakkas Alissoni pressima, kuid väravavaht otsustas palli minema löömise asemel kastis kontrollima hakata. Ihenacho varastas palli ja lükkas söödu Rachid Ghezzalile, kes palli võrku lükkas.

Pärast mängu oli Alisson selgelt oma tehtud veas pettunud: «Me rääkisime sellest olukorrast van Dijkiga. Sööt oli halb, aga ma oleksin saanud palli minema lüüa. Jäin seda lihtsalt hoidma, sest ei tahtnud palli vastastele kinkida, läks aga hoopis halvasti. Edaspidi ma loomulikult ei tee enam sellist lolli viga. Mis teha, peame ise oma vigadest kõike õppima,» arvas Alisson.

Liverpooli peatreener jäi eksimusele mõeldes rahulikuks: «Ütlesin talle pärast mängu, et see oli parim koht, kus selline viga teha, kuna me ju võitsime mängu. Me peame veidi mõtlema, kuidas teda mängus kasutada. Palli Alissonile andmine ei ole alati lahendus, see on lihtsalt üks võimalustest.»

«See oli suur viga, ükski väravavaht maailmas ei peaks sellises kohas vastaseid ette võtma hakkama. Alisson tegi seda, aga see kõik on okei. Mulle meeldis see, et meeskond reageeris positiivselt ja vaatamata sellele kasutas teda edaspidi ning me mängisime edasi suure isuga. Jalgpall on mäng, kus 90 minuti jooksul jõuab palju juhtuda,» arvas Klopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles