Nõmmela heast sõidust: võtsime tiimikaaslasega maksimumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Nõmmela (esiplaanil).
Aksel Nõmmela (esiplaanil). Foto: Leon van Bon

Belgias Antwerpenis toimunud 206,6 km pikkusel maanteeratturite ühepäevasõidul sai Aksel Nõmmela (Beat Cycling Club) teise koha.

Ajaga 4:55.23 võitis kohalik rattur Guillaume van Keirsbulck (Wanty - Groupe Gobert), kellele Nõmmela kaotas 1.37. Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) katkestas.

«Põhiline sõit sai alguse siis, kui hakkasid munakivi- ja kruusalõigud,» sõnas Nõmmela. «Ühel hetkel said kolm meest eest ära. Tähtsaima rünnaku tegi belglasest cyclo-crossi maailmameister Wout van Aert ja sellega tehti põhiline selektsioon ära, õnneks jäin mina oma tiimikaaslasega Pjotr Havikuga sinna sisse. Olukord oli nutune, sest kuigi meid oli üheksa meest, siis tööd tegid nendest vaid viis, kuna teistel olid oma mehed eest ära. Põhimõtteliselt tegimegi lõpuni tööd koos oma tiimikaaslase ja van Aertiga.»

Otsustavad sündmused leidsid aset lõpu eel. «Terve sõidu jooksul oli mul ja minu tiimikaaslasel väga hea enesetunne ning sellest tulenevalt otsustasime ca 10 km enne lõppu, et pole mõtet teisi mehi niisama finišisse tassida ja hakkasime ise ründama. Peale viimast kurvi alustasin sprinti. Tundus, et oleks mõistlik võtta selleks sisekurv ja kasutada ära Jan-Willem van Schipi tuult ja see toimis. Lõpp oli väga tehniline. Üldkokkuvõttes võib sõiduga väga rahul olla, võtsime tiimikaaslasega sellest maksimumi. Eriti uhke olen selle üle, et olime ainukesed kontinentaaltiimi mehed esimeses otsas, hoolimata sellest, et sõitsime kahekesi ja meil polnud kedagi teist enda jaoks tööle panna,» lisas Nõmmela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles