Zelinski rassismisüüdistustest: täiesti jama jutt, bulls**t (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vapruse peatreener Indrek Zelinski.
Pärnu Vapruse peatreener Indrek Zelinski. Foto: Marko Saarm / Sakala

Narva Transi ja Pärnu Vapruse vahelise jalgpalli meistriliiga kohtumise järel poetas Transi türklasest peatreener Cenk Özcan intervjuus ETV-le vihje, millest võib aimata, nagu oleks keegi Vapruse mängijatest Transi leegionäre rassistlikult solvanud.

«Tahan midagi öelda! Kõik on maailmas võrdsed, nii valged kui ka mustad. Valged ei tohiks kunagi mustanahalisi inimesi halbade sõnadega kutsuda. Austust!» teatas Özcan intervjuus ETV2 kanalile ja lahkus kaamera eest. Enne seda tänas Özcan aga Eesti rahvast selle eest, et kõik tema meeskonda ja mängijaid austavad.

Vapruse peatreener Indrek Zelinski sellistel süüdistustel alust ei näe.

«Mul ei ole siin midagi kommenteerida. Täiesti jama jutt. Kõik.  Bulls**t,» ütles Zelinski Soccernetile.

«Selge see, et kui sa tabelis viimasel kohal olevale meeskonnale kaks punkti kaotad, siis hakkad igasuguseid asju otsima.»

Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas Postimehele, et jalgpalliliit annab juhtumile ametliku käigu. Eesmärgiks jõuda selgusele, mis juhtus.

«Intsident on kohtunike poolt fikseeritud läbi selle, et Irie tuli nende juurde ja ütles, et vastasmängija sõimas teda nahavärvile viidates. Kuna ükski neljast kohtunikust intsidendi lähedal ei viibinud, siis piirduti kaebuse fikseerimisega. Menetluse käigus uurime videomaterjali, sealhulgas heli, ning küsime selgitused mõlemalt osapoolelt,» sõnas Uiboleht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles