Soomer tegi koduradadel ajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti parim motosportlane, ringrajasõitja Hannes Soomer on tänavu kihutamas Supersport-klassi maailmameistrivõistlustel. 20-aastane sportlane tuli aga alles esimest korda Eesti meistriks.

«Olen 12 aastat võidu sõitnud, aga alati on olnud põhipanus välismaal ning Eesti meistrivõistlustel olen vaid treeningu mõttes kaasa sõitnud. Nüüd saan esimest korda öelda, et olen Eesti meister,» rääkis uhke Soomer Kuku raadio saatele «Piloot».

«Eelmisel aastal oli mootorratas uus ja ise kukkusin vales kohas, nii et mingid etapid jäid sõitmata. Sel aastal kõik sujus ning kõik läks nii nagu vaja,» lisas Superbike-klassis võidu kindlustanud noormees.

Ta tunnistas, et MMi tase on ikka midagi muud. «Aga kui ma ütleks, et sõidan üks käsi selja taga, siis ma valetaksin. MMil on neid mehi, kes sind ära tahavad sõita ja sinust kiiremini sõita, 36. Eestis on Martin Pärtelpoeg ja Soomest Ville Valtanen. Nemad on kaks sellist, kes teevad nii, et ma pean ikka pingutama.»

Järgmine MM-hooaja etapp sõidetakse 14.-16.septembrini Portugalis, Algarve ringrajal.

«Ettevalmistus on kulgenud üllatavalt hästi. Eelmisel nädalal oli kaks testi, üks Prantsusmaal, üks Portugalis. Hooaja algus oli oluliselt keerulisem ja viletsam kui plaanis oli. Seal on mitu aspekti: meeskonnas olid muutused, millega me polnud arvestanud ja uute inimestega harjumine pole välja tulnud.

Suvepausi jooksul on jälle toimunud mingid muutused, aga seekord paremuse suunas. Kui aasta alguses oli võidusõitjana kõige nukram osa, et me polnud kuskile arenenud ja ringiajad olid samad, mis eelmisel aastal. Nüüd on juba testides ringiajad oluliselt paremad kui eelmisel aastal samadel radadel. See annab minu jaoks enesekindlust, et töö käib õiges suunas. Saame võidusõidule ka juba minna kindlama plaaniga ja võtta sellest maksimum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles