Mereveel peetud viimane etapp lõi kaardid sassi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Männi
Marten Männi Foto: Helen Urbanik

Laupäeval toimus Purtse jahtsadamas jetispordi rajasõidu kolmas Eesti meistri- ja karikavõistluste etapp, kus selgitati sarja parimad. Ühtlasi oli see ainus mereveel toimunud etapp.

Ski GP1 klassi kindel liider oli Marten Männi (Freetime), kes läks mõlemat sõitu kohe alguses juhtima ning kasvatas konkurentidega sisse suure vahemaa. Teise koha teenis Marek Kadak (teine ja kolmas koht, Freetime), kolmanda aga Jasmiin Üpraus (neljas ja teine, Stingray Exteme). Eesti meistriks krooniti Männi Üprausi ja Andres Lauri ees. 

Kokku on see Männile Ski GP1 klassi neljas järjestikuline Eesti meistritiitel. 

Ski GP3 klassis Männi (Freetime Racing) ja Mattias Reinaas (Kohila Motospordi Klubi) põnevat vaatemängu. Esimese sõidu võitis Reinaas, kuid teises lipsas tal sisse väike eksimus, mille Männi kohe enda kasuks pööras ning võttis nii teise sõidu kui etapi võidu. Kolmanda koha sai Tuomas Salonen (Umacom Racing Team, Soome).

«Võistlus toimus suurepärases kohas ja ka rajaga olen rahul,» kommenteeris Männi. «GP1 klass läks plaanipäraselt, üllatusi ega tõrkeid ei olnud. GP3 klassis oli mul lihtsalt õnne, Mattias tegi ühe vea ja ma kasutasin selle võimaluse ära. Selles klassis oli Mattiasega järjekordselt põnev võidusõit ja terve hooaeg on olnud hea temaga võidelda; õnnitlused talle tiitli puhul.»

Eesti meistriks kroonitigi Reinaas Männi ja Saloneni ees.

Sama domineeriv oli Runabout GP1 klassi esimene Anton Pankratov (Motobox), kes võitis kindlalt mõlemad sõidud Erki Laiakase (BRP Racing Team) ja Ralf Üprausi ees (Stingray Extreme). Täpselt sama on ka Eesti meistrivõistluste esikolmik.

Ski GP Ladies kolmest osalejast üks, Mari-Ellen Mäemurd (Freetime) tegi Purtses oma elu esimese võistluse, kus ta sai kirja punktid teise sõidu eest. Võistlust domineeris Jasmiin Üpraus (Stingray Extreme), kes võitis mõlemad sõidud, Elina Kaarneem (Vihur Jetsport) oli teine.

Eesti meistriks tulnud Jasmiin Üpraus võttis võistluse kokku: «Merel ei olegi meil sel aastal veel etappi olnud, siin on lainet ja hea võistlus trenni eest. Superilus ilm ja koht, kahju ainult, et võistlejaid nii vähe kohale tuli.»

Meistrivõistlustel sai teise koha Kaarneem ja kolmanda teisel etapil võidutsenud Emma-Nellie Örtendahl (Rootsi). 

Ski GP2 klassi esimese sõidu võitis Severi Salonen (Umacon Racing Team, Soome), kuid teises sõidus sai ta vaid neljanda koha, sest Egon Üpraus (Stingray Extreme) suutis soomlast selja taga hoida. Teise sõidu võitis Henry Kiisa (Vihur Jetsport), kes teenis võidu ka päeva kokkuvõttes. Salonen oli kokkuvõttes teine ja Üpraus kolmas. Eesti meistriks tuli Üpraus Saloneni ja Kiisa ees.

«Mina täitsin oma ülesande Severit selja taga hoida täna ära, ütles Egon Üpraus. «Olen pisut haige ja rohkemat ei olnudki plaanis. Terve pere, nii Jasmiin, Ralf kui mina saime tiitli ja ka see oli plaan, et järgmisele hooajale  puhtalt lehelt peale minna.»

Runabout GP2 klassi esikoha teenis hoolimata teise sõidu kehvast stardist Ralf Üpraus (Stingray Extreme), teine oli Margus Kesküla ja kolmas Erki Laiakask (mõlemad BRP Racing Team). Eesti meistrivõistluste arvestuses võitis Üpraus Laiakase ja Kesküla ees.

Runabout Junior GP4 klassi mõlemad sõiduvõidud viis koju Mattias Siimann, kaks teist kohta sai Ricard Fukss (Fukss Racing, Läti) ja kolmas oli Karl Kesküla (BRP Racing Team). Eesti meistrivõistluste esikolmik on Siimann, Kesküla ja Fukss.

Ski Junior GP3 klassis pidasid lahingu kaks Mattiast, Siimann ja Reinaas, kus peale jäi Siimann. Kumbki oli ühes sõidus kolmas ja teine esimene, kuid võrdsete punktide ja teise sõidu võiduga astus poodiumi esimesele astmele Siimann. Kolmanda koha sai Severi Salonen. Meistrivõistluste üldarvestuses Reinaas siiski edestas Siimanni ja Salonen oli kolmas.

Runabout GP4 klassis säras taas Mattias Siimann, kes oli sõitudes teine ja esimene. Esimese sõidu võitnud Pasi Vuorela (Team 300, Soome) oli teises sõidus kolmas ja astus kokkuvõttes poodiumi teisele astmele. Kolmas oli Valeri Trujevtsev (sõitudes neljas ja teine, Tapa Racing). Eesti meistriks tuli siiski Vuorela Siimanni ja Tommi Mendolini (Soome) ees.

Kõige osavõtjaterohkemas klassis Ski Beginner GP1 domineeris kaks sõitu võitnud Kaspar Haiba (Vihur Jetsport), teise koha sai Heigo Kopso (sõitudes teine ja neljas, Vihur Jetsport) ning kolmanda Mait Pärg (mõlemas sõidus kolmas, Stingray Extreme). Täpselt sama on ka Eesti karikavõistluste esikolmik.

Runabout Beginner GP2 klassi karikavõistluste arvestuse esikolmik on Indrek Neare, Kaupo Ennomäe, Reigo Paukku.

Klassis Runabout GP3 toimunud Tulivee Cupil jagasid poodiumikohad omavahel BRP Racing Teami sõitjad. Esimese sõidu võitnud ja teises teise koha saanud Margus Kesküla oli kokkuvõttes esimene, neljanda ja esimese koha teeninud Indreak Neare kokkuvõttes teine ning kolmanda koha auhinna viis koju Mattias Siimann (teine ja kolmas koht).

Kogu sarja raames oli startides kokku 149 jetti ja esindatud olid 10 riigi võistlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles