Naispoksijad peavad olümpial seelikuid kandma?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu võivad naispoksijad võistlustel kanda lühikesi pükse, aga võimalik, et Londoni olümpial tuleb neil hoopis seelik selga panna.
Praegu võivad naispoksijad võistlustel kanda lühikesi pükse, aga võimalik, et Londoni olümpial tuleb neil hoopis seelik selga panna. Foto: SCANPIX

Pärast pikka võitlust lõpuks olümpiaalade sekka valitud naiste poksimises kütab nüüd kirgi riietumisprobleem – võimalik, et tuleva aasta Londoni olümpial peavad naispoksijad seelikuid kandma.

Naiste poksimine valiti olümpiaalade sekka 2009. aastal, mullu tegi Amatööride Boksiliit (AIBA) riiklikele alaliitudele ettepaneku, et naispoksijad võiksid hakata seelikuid kandma, kuna see eristaks naiste poksimist meeste poksimisest, vahendab Huffington Post.

Eelmisel kuul Hollandis peetud Euroopa meistrivõistlustel kandsid vaid Poola ja Rumeenia naispoksijad seelikuid.

«Ma ei kavatsegi mingit miniseelikut kanda,» sõnas kolmekordne maailmameister, iirlane Katie Taylor. «Ma ei kanna miniseelikut ka õhtul välja minnes, seega kindlasti ei pane ma miniseelikut selga ringi minnes.»

Naised saavad olümpial võistelda kolmes kaalukategoorias, igas kaaluklassis on 12 võistlejat. 24.-27. novembrini peetakse Londonis olümpia poksivõistluste n-ö peaproov ning seejärel arutatakse jaanuaris uuesti, kas teha seelikute kandmine naispoksijatele kohustuslikuks.

«AIBA loodab poksiperekonnas ühisele meelele jõuda,» seisis AIBA avalduses. «Praeguse seisuga pole veel naiste võistlusriietuse osas lõplikke otsuseid vastu võetud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles