McLaren palkas uue hooaja põhisõitjaks verinoore inglase

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lando Norris
Lando Norris Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Carlos Sainz juuniori kõrval istub järgmisel F1-hooajal McLareni rooli 18-aastane britt Lando Norris, vahendab Sky Sport.

Norris asendab McLarenis Stoffel Vandoorne'i, kes on tulemuste poolest tänavu karjääri lõpetavale tiimikaaslasele Fernando Alonsole selgelt alla jäänud.

Norris võitis mullu Euroopa vormel3 sarja, kus tänavu sõidavad Ralf Aron ja Jüri Vips. Tänavu osales ta McLareni sõitjana Spa ja Monza ringrajal vabatreeningutel, ühtlasi testis ta Budapestis MCL33 masinat. Norrisele pakutakse mitmeaastast lepingut.

«Usume, et Lando on talendikas ja suure potentsiaaliga sõitja,» sõnas McLareni pealik Zak Brown. «Teame, et ta on kiire, ta on ka väga kiire õppija ning tema noorte õlgade vahel on väga küps pea,» kiitis ta noormeest.

Lando kinnitas McLareni koduleheküljele, et kavatseb erinevate sõitjate, inseneride ja mehaanikutega veel palju töötunde veeta. «Pean uueks hooajaks parima ettevalmistuse tegema!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles