Vettel: punktivahe Hamiltoniga on suur, aga...

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: Jens Meyer / AP

Itaalia GP-l ebaõnnestunud Sebastian Vettel usub, et ta on vaatamata 30 punktilisele vahele Lewis Hamiltoniga, on tal siiani olemas võimalus tulla maailmameistriks.

Vetteli sõit Monzas sai masendava alguse, kui teises šikaanis põrkas sakslane kokku Hamiltoniga. Kohtunikud lugesid kokkupõrke võidusõiduintsidendiks, ent Vettel tegi spinni ja langes sõitjaterivi lõppu, käies ka boksis esitiiba vahetamas. Vaatamata sellele suutis ta lõpuks sõidu lõpetada neljanda kohaga.

«Kahjuks me tegime spinni ja lõhkusime oma masinat päris kõvasti. Selles olukorras oleks ka Hamilton võinud spinni teha ja hoopis meie seal ees otsas olla, aga sel korral läks vastupidi,» lausus Vettel pärast sõidu lõppu.

«Sõitsime vaatamata sellele sama strateegiaga lõpuni ja tulime neljandaks. Arvestades, et ka minu võistlusmasin oli päris kõvasti viga saanud, oli see ülimalt hea tulemus. Alguses kui ma uuesti sõitma sain, oli tõsiselt kohutav masinaga sõita, mul oli päris palju ebameeldivaid momente,» rääkis Vettel avarii tagajärjel tekkinud raskustest.

«Ma harjusin sellega sõidu jooksul ära ja sain päris hästi hakkama. Kui ma lõpuks masinast välja sain ja seda nägin, olin ma vägagi üllatunud kahjustuste osas,» rääkis sakslane.

Vaatamata sellele, et vahe Hamiltoniga on nüüd 30 punkti, ei ole Vettel liialt mures: «Minu arust on meil kiirus olemas. See punktivahe kõlab küll suurelt, aga tegelikult ei võta see palju aega, et see vahe uuesti kinni sõita.» 

Hamilton on MM-sarjas kogunud 256 punkti, Vettel vastavalt 226 punkti. Kolmandal kohal oleval Kimi Räikkönenil on 164 ja neljandal kohal oleval Valtteri Bottasel 159 punkti. Järgmine etapp peetakse kahe nädala pärast Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles