Magnus Kirt vägevast seeriast: statistika paneb mind pingutama

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kergejõustikukoondise liider Magnus Kirt on sel hooajal pidanud 17 võistlust ning visanud kõik korrad oda üle 83 meetri. Viimati sai ta sellega hakkama eile, kui teenis 83.79-ga Berliini olümpiastaadionil neljanda koha.

«Väga äge oli. Nad said võistluseks staadionile 45 000 inimest. Võib-olla ise pärast kolmandat katset väsisin ära, sest võistlusi on järjest päris palju olnud. Aga ma nautisin seda. Meeleolu ja melu poolest see Euroopa meistrivõistlustest väga palju ei erinenudki. Aga pingete poolelt oli küll erinev. Üritasin võimalikult palju nautida seda, mida ma võib-olla Euroopa meistrivõistlustel ei saanud nautida,» ütles Kirt.

Elu parima hooaja lõpetab Kirt kahe koduvõistlusega. Kui eelmisel hooajal tegi ta 19 võistlust ning viskas alati üle 80 meetri, siis tänavu on ta igal võistlusel saanud kirja vähemalt 83 meetrit. «Mulle endale meeldib statistikat väga jälgida. See paneb mingil määral pingutama ning ei lase end lõdvaks lasta. Hooaja lõpus, kus enam pole nii suure järguga võistlusi, aitab statistika mul end motiveerituna hoida.»

Aga odavise on tehniline ala ning tulemuste kõikumiseks peab alati valmis olema. «Vahepeal võib tulemus kõikuda suisa 15 meetrit,» tõdes Kirt.

Sel hooajal viskas Kirt isiklikuks rekordiks 89.75. Maagilise 90 meetri joont ta kätte pole veel saanud, aga kripeldama see teda ei jää. «Olen õnnelik kõikide heade asjade üle. Eks 90 on ikka ilus number ja iga odaviskaja unistus, aga loodan, et olen veel nii noor, et mul on aega seda püüda. Ega see nii kerge ei olegi.»

Tänavune hooaeg Kirdil olnud pikk, kuid füüsilist väsimust ta isegi ei veel ei tunne. «Võib-olla vaim ei ole enam nii terav,» tunnista ta.

Järgmine hooaeg kujuneb aga veelgi pikemaks, sest Teemantliiga algab juba mais ning hooaeg lõppeb Kataris septembri lõpus algavate maailmameistrivõistlustega. «Järgmine hooaeg tuleb veel läbi mõelda. Et hooaeg liiga pikaks ei läheks, tuleks vahepeal teha mingi treeningperiood vahele.»

Täna sõlmis Kirt uue koostöölepingu ka Audiga, kes andis odaviskaja käsutusse uue Audi Q5 mudeli. Koostööleping sõlmiti kuni järgmise aasta MMini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles