Norra politsei: hukkunud olümpiavõitja oli tarvitanud alkoholi lubatust rohkem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibeke Skofterud
Vibeke Skofterud Foto: Erakogu

Juulis skuutriõnnetuses hukkunud murdmaasuusatamise olümpiavõitja ja kahekordse maailmameistri Vibeke Skofterudi surma kohta ilmnesid uued detailid.

Seni oli teada, et oli Skofterud tulnud Arendalist kontserdilt ning sõitnud ööl vastu pühapäeva oma skuutriga Püha Helena saarel asuvasse suvemajja, kuid sinna ta elusana kohale ei jõudnud. Politseisse teatas tema kadumisest Skofterudi tüdruksõber Marit Stenshorne.

Nüüd selgus lahangu tulemusel, et Skofterud oli skuutriga sõitmisel joove lubatust suurem. Kui Norras on lubatud väiksemat mootorsõidukit juhtida 0,8-promillise joobega, autot juhtides võib trahvi saada 0,2 promilliga, siis Skofterudi kehas oli promill suurem kui lubatud 0,8. 

Arendali politsei esindaja Unni Guldberg rõhutas, et kuigi joove oli lubatust tugevam, ei saa siiski väita, et see võis olla ainus õnnetuse põhjustaja.

«See on ainult spekulatsioon. Ta oli üksi, kui see juhtus, väljas oli pime ning nähtavus väga halb. Lisaks oli tal veres lubatust rohkem alkoholi. Kõik variandid on võimalikud.»

Juba varem selgitas uurimine välja, et Skofterud suri silmapilkselt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles