Video: eestlased jõudsid hirvepeibutamise EMil finaali

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased võistlustules
Eestlased võistlustules Foto: Eesti Jahimeeste selts

1. septembril osalesid Eesti jahimehed Slovakkias hirvepeibutamise Euroopa meistrivõistlustel, kus jõuti esimest korda finaali. Lugesite õigesti, hirvepeibutamine on vahva spordiala ning selle EMi peetakse juba 20. korda. 

Võistlustules oli 38 võistlejat 13 riigist: Tšehhist, Ungarist, Poolast, Slovakkiast, Sloveeniast, Saksamaalt, Austriast, Prantsusmaalt, Belgiast, Leedust, Lätist, Eestist, Valgevenest.

Võisteldi nii meeskonna kui individuaalarvestuses. Hirvepeibutamise Euroopa meistriks tuli Prantsusmaa, teise koha saavutas Ungari ja kolmanda Tšehhi. Eestlased tulid edetabelis keskmistele kohtadele, 38 koha arvestuses oli kõrgeim kahekümnes.

20. kohale tuli Innar Uus, 21. koha sai Airek Kolju ja 27. kohale Andres Maripuu. Eestlaste treeneriks oli hirvepeibutamise ekspert Jaan Ärmus. Meeskondade arvestuses saavutasid eestlased üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles