Kuri bakter sundis Marek Doronini haiglaravile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Doronin (vasakul).
Marek Doronin (vasakul). Foto: Margus Ansu


Laupäeva õhtul sattus haiglasse Tartu korvpallimeeskonna mängumees Marek Doronin. Eile pärastlõunaks polnud ta sealt veel kodusele ravile pääsenud.


Umbes kuu aega tagasi kukkus Doronin ühes mänguolukorras küünarnukile ja käele tekkis haav. Meeskonna füsioterapeut Martin Vahimets õmbles selle kinni ja ilmselt arvas pallur, et sellega on veidike ebamugavust tekitanud vahejuhtum lõppenud, kuid tegelikult ootasid teda ees karm katsumus.

«Käsi ei saanud hästi paraneda, sest Marek jätkas mängimist ja harjutamist ning kukkus sellele veel mitu korda,» rääkis Vahimets. «Lõpuks pääses haava must bakter ja see tekitas küünarliigeses bursa põletiku – käsi muutus jämedaks ja lõpuks tõusis ka kõrge palavik. Laupäeva õhtul läks ta haiglasse ja viibib siiani seal jälgimisel.»

Vahimets andis mõista, et 28-aastase mängumehe seisund polnud raviasutusse jõudes kiita. Kuid ta oli siiski lootusrikas – lümfidesse polnud põletik jõudnud ja seega ei tekkinud veelgi raskemat tüsistust.

Käsi muutus koledaks

Tartu meeskonna abitreeneri Gert Kullamäe sõnul nägi Doronini käsi lõpuks päris kole välja. Vaatamata sellele tegi ta veel möödunud kolmapäeval kaasa tartlaste kaotusmängus Liepajas. Toona viskas ta 25 minutiga 17 punkti, ent päev hiljem ta Ventspilsis enam meeskonda ei aidanud.

Vahimetsa sõnul neelab Doronin paranemiseks antibiootikume ja peab viibima võimalikult steriilses kekskonnas. See aga välistab tema kiire naasmise palliplatsile. «Spordisaalide riietusruumides on keeruline sellist puhtust säilitada,» nentis ta. «Paranemiseks kulub vähemalt paar nädalat.»

Tihti kõiksugu traumadega kimpus oleva, ent vaatamata sellele jätkuvalt põhimeeste hulka kuuluva Doroinini puudumine pole Tartu meeskonna treenerite ainus mure. Eile olid vigastatute nimekirjas veel ka Timo Eichfuss ja Tanel Kurbas. Mõlemat vaevab jalahäda.

Sarnaselt Doroniniga väga vigastustealdis Kurbas jättis küll eile pallitrenni vahele, ent treenerid loodavad teda kolmapäevases Balti liiga kohtumises Kedainiaiga kasutada. Eicfussil kulub aga paranemiseks rohkem aega.

Trennis vaid kaheksa meest

Vahimets tõdes, et sõjaväest tulles polnud Eicfussi kehaline seisund just parim ja see saigi peatselt 23. sünnipäeva tähistavale mängumehele saatuslikuks. «Ta venitas tugevalt hüppeliigest,» märkis füsioterapeut. Esialgu pole selge, millal Eichfuss palliplatsile naaseb.

Balti liigat kahe võidu ja nelja kaotusega alustanud tartlaste leeris on meeleolu niigi nigel, pooliku koosseisuga harjutades ja mängides on aga olukorra paranemist raske loota.

«Pühapäeval oli trennis vaid kaheksa meest,» tõdes Kullamäe. «Tegime teise abitreeneri Toomas Kandimaaga nalja, et praeguses olukorras poleks meeskonda pääsemiseks vaja midagi teha. Ilmselt saaks mõnes mängus isegi platsile.»

Tartu treenerid on juba uurinud videolinte järgmise vastase tegutsemisega ja ootavad taas rasket mängu. «Tuleb tunnistada, et Balti liigas polegi meil ühtegi lihtsat vastast,» lausus Kullamäe. Tõdemus on seda valusam, et Kedainiai meeskond on seni saanud Balti liigas ühe võidu ja kaks kaotust. «Staare neil pole, kuid korralikke Leedu mängumehi jagub. Ei saagi aru, kust need mehed seal riigis pidevalt tulevad,» õhkas Kullamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles