Iirimaa väravavaht: Eesti koondis on praegu läbi aegade tugevaim

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shay Given
Shay Given Foto: SCANPIX

Eestiga EMi play-off’is kohtuva Iirimaa jalgpallikoondise väravavaht Shay Given tunnistas intervjuus Irish Timesile, et tema arvates on Eesti praegune koondis läbi aegade tugevaim ning seetõttu ei tasu Eestit alahinnata.

Reedene play-off’i avakohtumine Tallinnas on Giveni 119. mäng Iirimaa koondise eest ning ta loodab, et nüüd suudavad iirlased end finaalturniirile murda. «Usun, et olen juba piisavalt palju kaotanud,» muheles ta.

Given on seni osalenud kolmes play-off’is, sealhulgas ka 2001. aastal, kui Iirimaa alistas Iraani ja pääses MMile. EM-finaalturniirile pole Iirimaa aga play-off’idest seni varem saanud.

«Olin ka kümme aastat tagasi Eestis, võitsime toona Eestit mõlemas mängus 2:0,» meenutas 35-aastane kogenud väravavaht. «Aga praegu on Eesti koondis kahtlemata läbi aegade tugevaim. Nad ju võitsid Serbiat ja Sloveeniat.»

«Meie mängijad ja fännid peavad maa peale tagasi tulema, mitte hakkama ette mõtlema,» jätkas Given. «Aga me kõik usume, et seekord on meie kord. Me ei tohi seda karta, peame endasse uskuma ja oleme enesekindlad. Meil on väga hea võimalus edasi pääseda.»

Giveni sõnul annab neile lootust juurde ka see, et kordusmäng peetakse Dublinis. Nendes kolmes play-off’is, kus ta seni on osalenud, mängiti Dublinis avamäng.

«Millal Iirimaa koondis viimati Dublinis kuskile pääsu kindlustas? Me pole ligi 25 aastat EMil mänginud, see oleks väga eriline, kui teeniksime edasipääsu Dublinis,» tunnistas Given.

Eesti kohtub Iirimaaga play-off’i avamängus sel reedel Lilleküla staadionil, kohtumine algab kell 21.45. Korduskohtumine peetakse Dublinis järgmise nädala teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles