Euroopa treenerite üksmeel: iganenud reegel peab jalgpallist kaduma

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA asepeasekretär Giorgio Marchetti ja Pariis Saint-Germaini peatreener Thomas Tuchel.
UEFA asepeasekretär Giorgio Marchetti ja Pariis Saint-Germaini peatreener Thomas Tuchel. Foto: SALVATORE DI NOLFI/EPA/Scanpix

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) korraldatud tipptreenerite konverentsil Šveitsis jõudsid kontinendi juhtivate klubide juhendajad üksmeelele, et jalgpallist peaks kaduma võõrsil löödud väravate reegel.

«Treenerit arvavad, et võõrsil väravate löömine pole praegu nii keeruline nagu aastate eest. Nende hinnangul tuleks reegel üle vaadata ja seda me kahtlemata ka teeme,» sõnas UEFA asepeasekretär Giorgio Marchetti.

Konverentsil osalesid teiste seas Jose Mourinho (Manchester United), Unai Emery (Arsenal), Arsene Wenger, Massimiliano Allegri (Torino Juventus), Julen Lopetegui (Madridi Real), Carlo Ancelotti (Napoli) ja Thomas Tuchel (Pariis Saint-Germain).

Nemad ja mitme teised Euroopa tipptreenerid leiavad Marchetti sõnul, et 1965. aastal toonases karikavõitjate karikasarjas kehtestatud ja seejärel ka teistesse eurosarjadesse ülevõetud reegel töötab praegu vastu oma algsele eesmärgile, milleks oli külalismeeskondade ründama ärgitamine. Selle asemel pelutab reegel praegu kodumeeskondi, kes kardavad, et kui vastane võõrsil värava lööb, on nende edasipääsušansid jalamaid palju väiksemad.

Lisaks võõrsil löödud väravate reeglile avaldasid treenerid soovi, et üleminekuaken sulguks kõigis Euroopa tippliigades samal ajal ja enne klubihooaja algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles