Tartu võõrustab homme Kedainiai Triobeti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu mängis Kedainiai meeskond Nevezise nime all.Tartlasstes jäi pildile Rain Veideman.
Mullu mängis Kedainiai meeskond Nevezise nime all.Tartlasstes jäi pildile Rain Veideman. Foto: Margus Ansu / Postimees

Erinevate nimede all mänginud Kedainiai meeskond mängib täna Kalev/Cramoga ja homme tuleb Tartusse. Mis meeskonnaga on täpsemalt tegemist?

Kaunase lähedal asuvas Kedainiai linnas elab 31 000 inimest ja sellega on tegemist Leedu suuruselt 11. linnaga. Oma korvpalliklubi on linnal juba aastast 1992. Kuni eelmise aastani tunti meeskonda selle peasponsori, Oho! kaubamärgi all tegutseva toiduainetööstuse Naujasis Nevėžis, panuse tõttu Kedainiai Nevežisena. Sel aastal vahetus peasponsor ning meeskond on üles antud kui Kedainiai/Triobet.


 Kohalikus Leedu liigas hoiab meeskond 12 võistkonna seas 10. kohta – kogutud on üks võit ja viis kaotust. Viimane neist pärineb laupäevasest mängust Sakalaiga, mis kodusaalis kaotati 65:73. Koduliigas on meeskonna parimana keskmiselt 14,4 punkti mängus visanud ameeriklasest tagamängija Chris Lowe. 180 cm pikkune tagamängija tegeleb peale punktide viskamise ka pallikaotustega, neid koguneb tal keskmiselt mängus 4,2. Teine tagamängija, kahemeetrine David McClure on visanud keskmiselt 11,8 punkti mängus, aga võtnud sinna juurde ka 7,8 lauapalli.


 Balti liigas on meeskond pidanud kolm mängu ning kogunud kaks kaotust ja ühe võidu. Hooaja esimeses mängus kaotati kodusaalis lisaajal Rudupisele 76:85, seejärel taas kodus Ventspilsile 74:84 ning päev hiljem võideti taas kodus Lauvast 83:61. Peamised tegijad on ka Balti liigas Chris Lowe, kes visanud keskmiselt 11,7 punkti mängus. Kahekohalise keskmise on kokku saanud ka Paulius Beliavicius, kelle arvele on kantud keskmiselt 10,3 punkti ja tsenter Chris Barnes, kelle arvel kahes mängus keskmiselt 10 punkti.


 Eesti turneel loodab meeskond ilmselt palju alles mõned päevad tagasi liitunud Vidas Ginevičiusele. Kogenud 33-aastane tagamängija on Kaunase Žalgirise särgis tulnud korduvalt Leedu meistriks ning teinud ka korralikke esitusi Leedu koondises. Viimases mängus Sakalai vastu panustas mees 25 minutiga seitse punkti.


 Meeskonda juhendab eelmisel hooajal KK Kaunast tüürinud Rimvydas Samulėnas.
 
Kedainiai/Triobet
 
Hetke koht Balti liigas: 10. koht | 1 võit / 2 kaotust
Hetke koht Leedu liigas: 10. koht | 1 võitu / 4 kaotust
Eelmisel hooajal Balti liigas: 6. | 13 võitu / 9 kaotust
Eelmisel hooajal koduliigas: 9. koht
Viis viimast:
14. oktoober, BBL,  Kėdainiai Triobet – Ventspils 74:84 – kaotus
15.  oktoober, BBL, Kėdainiai Triobet – Liepajas Lauvas 83:61 – võit
22. oktoober, LKL, Kėdainiai Triobet – Lietuvos rytas, 67:100 – kaotus
4. november, LKL, Naglis – Kėdainiai Triobet, 61:76 – võit
5. november, LKL, Kėdainiai Triobet – Sakalai , 65:73 – kaotus
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles