Postimehe video: Nadal võitis US Openi ajaloo pikima kohtumise

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsev USA lahtiste tennisemeistrivõistluste võitja Rafael Nadal pidas veerandfinaalis maha vägeva viiesetilise kohtumise Dominic Thiemiga, mille hispaanlane lõpuks võitis.

Neli tundi ja 49 minutit kestnud maratonmäng lõppes kohaliku aja järgi alles kell kaks öösel, kuid pealtvaatajatele pakuti oivaline vaatemäng. Ühtlasi oli tegu US Openi ajaloo pikima lahinguga. Nadal võitis lõpuks mängu 0:6, 6:4, 7:5, 6:7(4), 7:6(5).

Nadali jaoks algas mäng šokiga, kui esimeses setis oli Thiem temast kindlalt igas elemendis üle ja nii ei saanud Nadal kirja ühtegi punkti. Siis suutis aga kogenud 32-aastane Nadal end kokku võtta ja teise seti korralikku mängu näidates võita. Ka kolmanda seti suutis hispaanlane kiires lõppmängus oma kasuks pöörata.

Neljandas setis näitasid taas mõlemad mehed vägevat võitlustahet ja nii otsustas ka neljanda seti kiire lõppmäng, mille sel korral Thiem oma kasuks suutis pöörata. Nii tuli hakata mängima viiendat setti, mille lõpetas Thiemi ülepea löök, mis auti lendas. Pea viis tundi kestnud mängu lõpetas meeletu publiku aplaus.

Nadal jooksis kohe pärast mängu lõppu teisele poole platsi ja rääkis Thiemiga lühidalt juttu. «Ma ütlesin Dominic'ile, et mul on tõeliselt kahju, aga ära anna alla. Tal on veel kõvasti aega turniire võita ja tulevikus ta seda kindlasti ka teeb,» vahendab BBC Nadali mängujärgset kommentaari.

Nadali poolfinaal ei pruugi aga palju lihtsam tulla, kuna tema vastu tuleb maailma kolmas reket, argentiinlane Juan Martin del Potro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles