Arvamus TÜ korvpallimeeskonna mängust: Tanel Tein

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Tanel Tein
Endine Tartu Rocki korvpallur

Kahjuks pole välismänge näinud ja seetõttu on raske kommenteerida, aga Balti liiga on see aasta ühtlaselt tugeva tasemega. Väga kindlaid võite ei saagi sealt tulla.

Aga eks Tartu meeskonnal mingeid vajakajäämisi ikka on ka.  Oma kaitsemäng näiteks. Minu meelest pole Tartu selline võistkond, kes viskab teised üle. See kiire mäng, mida harrastatakse, laseb kindlasti rohkem visata, aga kui vastas on võistkond, kes oskab tempot muuta ja kontrollida, jäävad nad hätta.

Kindlasti on treenerid oma stiili paika pannud ja nad ise tunnetavad kõige paremini, kui see ei toimi. Aga selge on see, et paari päevaga imet ei tee. Kiire mäng on nende valik ja kui kevadel on tähtsad mängud, saab analüüsida, kas see oli õige või ei olnud.

Selge on see, et ei tohi lasta visata endale ikkagi nii palju punkte. Nad on keskmisest julgelt 20 punktiga maas. Nad võivad kiirelt joosta, aga vastane harutab rünnaku lahti. Pole ka tugevat korvialust. Rünnakul võivad kehvad päevad olla, aga kaitses nii ei tohi. Praegu on asi liimist lahti ja selge koht, mida saab parandada, on kaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles