Eesti koondis kaotas Kalev/Cramo peatreeneri soovil kogenud mängija

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kitsing.
Kristjan Kitsing. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeva hommikul sai selgeks, et eesolevas MM-valikmängude aknas ei liitu Eesti rahvuskoondisega 27-aastane Kristjan Kitsing.

«Tulenevalt klubivahetusest olen otsustanud loobuda eesootavast koondise aknast. Kindlasti ei tähenda see minu koondisekarjääri lõppu, vaid on tingitud hooajaeelsest ettevalmistusperioodist ning BC Kalev/Cramo peatreeneri soovist minna uuele hooajale vastu parima võimaliku valmisolekuga. Iga uue klubiga liitumine võtab oma aja, seda nii mängija kui ka peatreeneri seisukohalt,» kommenteeris Kitsing Kalev/Cramo pressiteate vahendusel.

Eesti koondise peatreener Tiit Sokk lausus, et Kitsingut siiski oodati meeskonda. «Pall veeres tükk aega edasi-tagasi. Aga lõpuks tuli Kitsingult otsus, et ta tahab klubiga täismahus ettevalmistuse kaasa teha,» sõnas Sokk.

Ta ei nõustunud, et lahendus võinuks jääda osapoolte napi suhtlemise taha. «Räägitud sai palju. Pigem tuleb klubilt ja Kristjanilt uurida, kuidas ja miks,» lisas Sokk.

BC Kalev/Cramo meeskonda ootavad 8.-15. septembrini ees treeningmängud ja Garastas Cup Leedus, et anda viimane lihv klubihooaja alguseks.

Kitsing on 2019. aasta maailmameistrivõistluste valikmängudes toonud Eestile keskmiselt 8,7 punkti ja 2,5 lauapalli mängu kohta. Eelmisel hooajal pallis 207 sentimeetri pikkune ääremängija Alexela Korvpalli Meistriliigas Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna ridades, kus kogus keskmiselt 14,6 punkti ja 5 lauapalli mängu kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles