Ott Tänak võib järgmisel hooajal saada meeskonnakaaslaseks kahekordse maailmameistri

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: Micke Fransson / SCANPIX SWEDEN

Kahekordne autoralli maailmameister Marcus Grönholm saab tõenäoliselt järgmisel hooajal võimaluse võtta osa WRC-sarja mõnest osavõistlusest Ott Tänaku meeskonnakaaslasena.

Grönholm peab eeldatavalt tulevatel nädalatel läbirääkimisi Toyota meeskonna pealiku Tommi Mäkineniga, et rääkida endale välja ühekordne võimalus võtta osa Rootsi MM-rallist Toyota Yaris WRC masinaga.

Juba sel hooajal oli soomlane huvitatud Rootsi rallil osalemisest Toyota meeskonna liikmena, kuid võimalust selleks tal siiski ei avanenud: «Kuna ma sain sellel aastal 50 aastaseks, oleks see olnud lahe asi, mida sel puhul teha. Ma isegi ei soovi nii väga Soomes sõita, mind huvitaks rohkem just Rootsi talveralli,» rääkis Grönholm Autospordile.

«Soomes pead sa olema ülimalt täpne ja tähelepanelik iga hüppe juures. Rootsis on rajad veidi lihtsamad ja seal oleks mõnus minna ja lihtsalt nautida rallit ja tunda asjast veidi rõõmu,» seletas Grönholm, miks ta soovib just Rootsis sõita.

«Sel aastal oleks olnud eriti hea Rootsis startida. Lund oli nii palju, et mina oma ideaalse stardipositsiooniga oleksin võinud olla suures mängus,» rääkis Grönholm. Tuleval aastal tahaks ta vaatamata kõigele siiski võimalust saada: «See ei ole võib-olla Tommi jaoks esimene eelistus, aga samas ma tahaksin väga Rootsis startida, see oleks ülimalt lõbus!»

Eelmisel aastal osales Grönholm ka Soome ralli raames ühes projektis, mille käigus sai ta sõita Toyota WRC masinaga Soome MM-ralli esimene kiiruskatse Harju tänavatel. «Harju oli väga hea. Ma sain masinat proovida vaid viis kilomeetrit enne seda. Aeg oli kiireimatega võrreldes küllaltki samasse auku,» rääkis Grönholm oma senisest kogemusest.

Mäkinen nõustus sellega, et Grönholmil võib tekkida võimalus osaleda Rootsi MM-rallil, kuna teda ennast huvitab samuti, kuidas neljakordne Rootsi ralli võitja uue generatsiooni WRC masinaga noortele sõitjatele vastu saaks. «Sel hooajal oli meil sellega keeruline, kuna meil polnud piisavalt autosid,» rääkis Mäkinen.

Tuleviku suhtes on Mäkinen aga positiivsemalt meelestatud: «Me räägime Marcusega sellest uuesti. Nüüd on meil ka rohkem autosid saadaval. Tegelikult oleks see väga vinge, kui saaks kedagi sellist nagu Marcus näha uuesti sõitmas. Ta võib olla Rootsis väga kiire, kuna ta armastab seda rallit,» lausus Mäkinen.

«Kui ta saaks teha veidi trenni ja proovida, kuidas see auto käitub, võiks ta täitsa hästi esineda rallil, mida ta nii palju kordi võitnud on. Eelmisel aastal ei olnud ta Soomes Harju katse peal sugugi aeglane ja lisaks ei olnud see auto nii võimas, kui õiged võistlusmasinad,» kiitis Mäkinen Grönholmi esitust Soomes.

Grönholm loobus WRC sarjast aastal 2007. Varasemalt oli ta tulnud maailmameistriks aastatel 2000 ja 2002. Viimati sõitis ta Rootsi rallit erasõitjana kaasa aastal 2010. Siis lõpetas ta alles 21. kohal, kuna teda tabasid esimesel päeval elektriprobleemid. Siiski suutis ta ka siis näidata head kiirust, saavutades ka ühe katsevõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles