Iirimaa ajakirjanik: olen armunud eestlaste sarmi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Põhja Iirimaa jalgpallikohtumise vaatamine Hiiu pubis.
Eesti-Põhja Iirimaa jalgpallikohtumise vaatamine Hiiu pubis. Foto: Mihkel Maripuu

Iirimaa ajakirjanik Cathal Dervan kirjutab Irishcentral.com-i veergudel, kuidas talle Eesti sümpatiseerib ja kuidas ta igas teises olukorras eestlaste poolt oleks.

Dervan viibis Eestis ka 2001. aastal, kui Iirimaa alistas MM-valikmängus Eesti 2:0 ja räägib, kuidas pisikeses riigis kõik muutunud.
Dervan kirjutab, et loomulikult ei taha ta, et Eesti oleks edukas ja tahan, et Iirimaa kvalifitseerub EMile, kuid eestlastele hoiaks ta igas teises olukorras pöialt.

«Olen siin viibinud napilt 24 tund, kuid juba olen armunud nende sarmi. Inimesed on sõbralikud ja lahked. Jalgpallikoondis ja inimesed, kes selle ümber töötavad, on võtnud meid hästi vastu,» kirjutab Dervan.

Lisaks on iirlast liigutanud jalgpallikoondise lugu – 20 aastat tagasi oli ala riigis minimaalne, kuid nüüd võideldakse EM-koha eest.

«Siin on räägitud, kuidas Nõukogude võim suretas kohaliku jalgpalli ja kui palju tähendaks sellele väiksele rahvale, kui nüüd, aastaid hiljem Iirimaa alistataks,» kirjutab Dervan. «Kui nad mängivad jalgpalli sama hästi, kui jutustavad oma südantlõhestavat lugu, siis võidakse suurüllatus pakkuda.»

Hoolimata kõigest kinnitas Dervan, et ootab siiski omade edasipääsu.

«Aitäh kõige eest, Eesti, kuid mina hoian ikkagi Iirimaale pöialt. Meil on vaja EMile pääseda täpselt sama palju, kui teil,» lõpetas Dervan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles