Ka president Ilves tuleb Eesti-Iirimaa jalgpalli vaatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: SCANPIX

Kui muutusi ei tule, kätleb reedel kell 21.45 A. le Coq Arenal algava Euroopa meistrivõistluste valiksarja play-off-mängu Eesti - Iirimaa eel mõlema meeskonna mängijaid president Toomas Hendrik Ilves.

2006. aastast ametis olev president Ilves seni jalgpallikoondise matše külastanud ei ole.

«Paljastan nüüd saladuse, mis tegelikult vist ei ole üldse mingi saladus: olen jalgpallivõhik ega mõista seetõttu hästi neid, kellele jalgpall on teinekord suurem kui elu ise. Eesti-Iirimaa vastasseis on mul üldse esimene kord tulla staadionile mängu jälgima ning loodan osa saada kordumatust õhustikust, kõigest sellest, mida mu tuttavad jalgpallihulludest sõbrad ja kolleegid väidavad siin olevat,» avaldas Ilves mängueelses intervjuus. 

Ilves kinnitas, et tema hinnangul on Eesti koondis ära teeninud igaühe, sealhulgas ka jalgpallikauge riigipea toe ja innustuse.

«Ja minu isiklik hinnang ei sõltu siin sellest, kuidas mäng lõpeb ja kas Eesti jõuab finaalturniirile või mitte. Eks siin peitu ka selle hetkel üldrahvalikuna näiva jalgpallivaimustuse proovikivi. Sul peab jätkuma huvi ka siis, kui läheb kehvasti, tõelisi sõpru tuntakse hädas. Võitjale tahavad kõik õlale patsutada, ent kaotaja jäetakse sageli üksi. Ma loodan, et me jalgpallurid ei jää edaspidi kunagi üksi või mängima tühjale tribüünile. Alles siis võime rääkida Eestist kui jalgpallikultuuriga riigist,» lisas Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles