Punane latern muudab siinseid korvpallitavasid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga endine peatreener Ozell Wells (vasakul) ja klubi mängiv mänedžer Antti Vasar hooaja eel veel sõbralikult vestlemas.
Valga endine peatreener Ozell Wells (vasakul) ja klubi mängiv mänedžer Antti Vasar hooaja eel veel sõbralikult vestlemas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti korvpallis pole poole hooaja pealt peatreeneri vallandamine tavaline, sama harukordne on ka see, et mõned mehed kehastuvad korraga nii palluriks kui treeneriks.
 



Sellises seisus on praegu Valga meeskond, kes alustas hooaega halvemini kui kunagi varem – ühe võidu kõrvale saadud kuus kaotust viisid treeneritoolilt esialgu kolmeks aastaks palgatud Ozell Wellsi. Kaotusekibedust tunti ka mängiva treeneri Edgars Cunda ja mängiva mänedžeri Antti Vasara juhtimisel. Tõsi, nende meeste koostatud mänguplaanist ei piisanud koduse tippklubi Tartu Ülikooli alistamiseks.

Cunda ja Vasar juhendavad mängimise kõrvalt meeskonda ka tänases kodumängus TTÜga, seejärel peaks meeskond leidma endale uue peatreeneri.

Uus treener Tartust?

Postimehele teadaolevalt käis Vasar eile Tartus võimaliku treenerikandidaadiga kohtumas, kuid õhtuks ei õnnestunud võimaliku uue juhendaja nime teada saada. Valga klubi juhtide hulka kuuluv Margus Lepik märkis, et Tartus peaks vabu treenereid leiduma.

Lepik tunnistas, et Wells suutis nad hooaja eel ilusa jutuga pimestada. «Nüüd teame, et Wells on hea noortetreener, kuid meeskonnast ei käinud ta jõud üle – meil polnud ju rünnakul mingeid liikumisi ega ka õiget kaitset,» hindas ta ja lisas, et peatreeneri vahetusele polnud alternatiivi. «Kui mehed panid ise asjad paika, sujus kõik palju paremini.»

Wells pidi koos oma abilisega ehitama üles ka Valga korvpalli noortesüsteemi. Lepiku sõnul pole selge, mis sellest projektist nüüd saab. «Pakkusime talle võimalust jätkata Valgas noortega, kuid ta otsustas põgeneda. Abiline on veel siin, kuid seni on nad liikunud paarisrakendina,» teadis ta.

Võrreldes hooaja algusega on punaseks laternaks jäänud Valga teinud korrektiive ka koosseisus. Hooaega meeskonnas alustanud ameeriklasest tsenter Desmond Adedeji on juba tagasi kodumaal. Tema asemele praegu uut meest ei otsita. «Meie võimalused ei luba pidada üle kahe leegionäri,» tunnistas Lepik.

Lisaks Valgale on probleeme ka teistes meeskondades. Möödunud nädalal Leedu turneel käinud ja seal Balti liiga teises divisjonis kaks mängu kaotanud Rakvere Tarvas pidi ajama läbi treeningul põlve vigastanud tsentri Kaspars Ciprussita. Kodus harjutades põrkas ta kokku meeskonnakaaslase Joonas Järvelaineniga.

Cipruss taas rivis

«Alguses tundus asi päris hull, kuid pühapäeval rääkisin temaga telefonis ja selgus, et jalg lubab juba käia. Homme õhtul on ta taas trennis,» rääkis Tarva peatreener Andres Sõber.

Korvi all Tarva jaoks asendamatuks meheks tõusnud Cipruss peab kaaslasi aitama juba reedel, kui kodus võõrustatakse vähemalt nende endi jaoks põhimõttelises kohtumises Kalev/Cramot. Hooaja lõpuks koduse sarja finaalikohta ihkav Sõber on korduvalt lubanud, et Kalevi ja Tartu Ülikooli elu tehakse tänavu kibedaks.

Kalevil ei tohiks Tarva vastu koosseisuga probleeme tekkida, seevastu Tartul on vigastustega väljas viisiku jagu mehi – neist osa kuulub ka põhikoosseisu. Viimati langes ajutiselt rivist välja Sten-Timmu Sokk, kellel valutab kannakõõlus. Sokk on valu kurtnud ja valuvaigistite toel mänginud kogu hooaja, nüüd tuleb paranemiseks teha väike paus.

Varem oli jalavigastuse tõttu eemal Timo Eichfuss, probleeme on ka Rain Raadikul ning vahepeal haiglaravil viibinud Marek Doroninil. Tartlaste õnneks on neil Balti liigas  paus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles