Šmiguni endine hooldemees määrib USA koondislaste suuski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ragilo tööhoos.
Oleg Ragilo tööhoos. Foto: Raigo Pajula

Kui Eesti suusatamisel pole praegu just parimad ajad, on vähemalt koondise hooldemehed üle kogu maailma hinnas. Are Mets ja Peep Koidu määrivad poolatar Justina Kowalczyki suuski, Urmas Välbe & Co hooldavad Venemaa koondislaste suuski ja Oleg Ragilo on USA murdmaasuusatajate määrdemees.


«Mul oli kolm varianti. Eesti, Rootsi ja USA. Usun, et sain parima variandi, sest töö ja kodus olemise suhe on paigas,» rääkis aastaid Kristina Šmigun-Vähi suuski määrinud Ragilo. «Praegu pole ma üle 18 päeva järjest kodunt ära. Rootsis on nii suur koondis, et seal ilmselt sellist luksust poleks olnud.»

Eelkõige kannab Ragilo hoolt Libereci MMil 15 km klassikasõidus 4. koha saanud Kris Freemani suuskade eest. Lisaks on veel mõned nooremad sportlased, kelle suuski mees määrib.

Töö ameeriklastega on Ragilo jaoks tuttav, sest ka 2007.–2008. aasta hooajal tegi ta jänkidega koostööd. «Peab tööga rahul olema! Mis siin ikka kurta?» avaldas Ragilo rahulolevalt.
Tööleping on tal aastane, pikemaid USA suusakoondis ei sõlmivatki.

Küsimusele, mida mees Eesti suusakoondise hooldemeestest arvab, vastas ta: «Arvan, et nad saavad hakkama! Kogemust on ja kokkuvõttes peaksid nad ideaalselt hakkama saama. Selles ma ei kahtlegi!»

Seda enam, et võistlustel olles jagavad Eesti koondise endised ja praegused hooldemehed omavahel informatsiooni. Mingil määral koostöö jätkub. «Kui keegi küsib midagi, siis ma ju ei pööra vaikides selga. Ikka aitan ja annan vajalikku infot. Iseasi, et igal asjal on piir ja see piir tuleb ära tajuda,» rääkis Ragilo, kes on Eesti koondise praeguse hooldemehe Raul Seemaga aastaid koos töötanud.

Suusatamise MK-sari algab juba sel nädalavahetusel Norras Sjusjøenis. Hooaja esimesel etapil sõidavad 15 km vabatehnikasõidus Aivar Rehemaa, Karel Tammjärv, Eeri Vahtra ja Raido Ränkel. Meeste teatevõistluses nad ei stardi. Eestlannasid Sjusjøenisse aga võistlema ei saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles