Müügimeestest ja internetikuulsustest koosnev Taani jalgpallikoondis esimeses kohtumises häbisse ei jäänud

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soccer Football - International Friendly - Slovakia v Denmark - City Arena Trnava, Trnava, Slovakia - September 5, 2018   Denmark team group before the match   REUTERS/Radovan Stoklasa
Soccer Football - International Friendly - Slovakia v Denmark - City Arena Trnava, Trnava, Slovakia - September 5, 2018 Denmark team group before the match REUTERS/Radovan Stoklasa Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS

Eile õhtul kohtus maavõistluses Slovakkia vastu Taani skandaalne koondis, kuhu kuulusid vaid amatöörjalgpallurid. Siiski ei tulnud Taani jaoks hävingut ja mäng kaotati 0:3.

Segaduse põhjustas koondise liikmete ja alaliidu tüli, mis paisus sedavõrd suureks, et viimne kui meeskonna põhitegija otsustas punavalget särki selga mitte tõmmata. Seejärel pandi Taani koondis kokku 17st amatöörist, kes mängivad igapäevasel Taani tugevuselt kolmandas või madalamas liigas, lisaks neile kuus saalijalgpallurit.

Meeskonna eest jooksid platsile mängijad, kellest suur osa tegeles ka jalgpalli mängimise kõrvalt mõne muu tööga. Nii oli meeskonna ründaja Christian Offenberg, kes töötab tegelikult müügimehena, kuid mängib selle kõrvalt ka Taani kolmandas liigas jalgpalli.

Lisaks olid näiteks platsil näiteks paremkaitsja Simon Vollesen, kes kuulub lausa Taani viienda liiga meeskonda. Samuti tegeleb Vollesen karmi jalgpallitreeningu asemel pigem õppimisele. Keskväljal oli Taanil aga kasutada Rasmus Johansson, kes on internetis kuulsaks saanud oma jalgpalli trikivideodega. Mehel on instagramis kümneid tuhandeid fänne.

Siiski ei juhtunud päris hävingut ja Taani asenduskoondislased andsid endast väljakul maksimumi. Slovakkia asus esimesel poolajal mängu Adam Nemeci ja Albert Rusnaki väravatest juhtima, misjärel suunduti poolajapausile. Teisel poolajal sai Slovakkia ühe värava juurde, kui Taani saalijalgpallur Adam Fogt õnnetult palli oma väravasse suunas ja lõppseisuks Taani poolt vaadates 0:3 tegi.

Kui kaitses suutis Taani üldjoontes hakkama saada, siis rünnakul oli asi kehvem – koondis sooritas kogu mängu peale ühe pealelöögi raami. Palli hoiti 27% jagu. Samas näitas ennast küllaltki heast küljest Taani saalijalgpalli väravavaht Christoffer Haagh, kes suutis teha seitse väga olulist tõrjet.

Sellise amatööridest koosneva Taani koondise järgmiseks vastaseks on Wales, kelle koosseisus jooksevad tõenäoliselt platsile ka Gareth Bale ja Aaron Ramsey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles