Tallinna maratoni peakorraldaja: liiklejad on kannatajaks, aga peame sellele panustama, kui tahame maailmaga võrreldavad olla (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Lilliallik
Mati Lilliallik Foto: Jaanus Lensment

Tallinna maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik rääkis sellest, millised massid on kaasatud selleks, et ürituse ajal liiklust reguleerida ja kogu üritust turvaliseks muuta.

«Sel aastal tegeleb üle 500 inimese liikluse ja turvalisusega. Kes paigaldab aedu ja märke, kes korraldab liiklust. Sealhulgas on arvestatud politseid,  G4S turvamehi, liikluskorraldajaid ja rajakohtunikke. See arv on päris muljetavaldav ja ma usun, et eestis teist sellise mastaabiga üritust pole,» rääkis Lilliallik ERR-ile antud intervjuus. 

«Selline arv inimesi on samas mõistetav, vastutame ju turvalisuse eest, et oleks turvaline nii jooksjatel kui ka liiklejatele. Hetkel on muidugi liiklejad kannatajaks, aga osalejate arv on nii suur ja kui me tahame maailma mastaabis natukenegi olla maailma suurte maratonidega võrreldavad, siis me peame lihtsalt sellele panustma,» arvas Lilliallik.

Raha kogu ürituse turvamiseks tuleb puhtalt avalikust sektorist: «Osavõtumaksud lähevad täielikult ürituse korraldamiseks ja osavõtjate teenindamiseks. Avaliku sektorist tulnud toetused lähevad liikluse korraldamiseks ja turvaoperatsioonide elluviimiseks.» 

Tallinna maraton ja sügisjooks toimuvad tuleval nädalavahetusel. Maraton leiab aset pühapäeval algusega kell 10.45

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles