2003. aasta maailmameister Petter Solberg asub sel aastal taas MM-rallil starti?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg.
2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Teatavasti teeb sel aastal WRC-sarjas tagasituleku Volkswageni meeskond, kes tuleb Kataloonia MM-etapil starti uue Volkswagen Polo R5 masinaga WRC2 kassis. Kuulujuttude järgi võib masina rooli asuda 2003 aasta maailmameister Petter Solberg.

Volkswagen osales aastatel 2013-2016 samuti WRC-sarjas. Kõikidel aastatel võideti nii tootjate arvestus kui ka individuaalne maailmameistri tiitel. Seejärel otsustati ootamatult sarjast loobuda, kuid juba kaks aastat pärast loobumisest teatamist tullakse taas rajale.

«Osaleme Kataloonia rallil kahe autoga. Eesmärgiks on näidata, et meie Volkswagen suudab olla teiste sama klassi masinatega võrreldes vähemalt sama kiire erinevatel pinnastel,» rääkis meeskonna direktor Sven Smeets põhjusest, miks just Kataloonia valiti. Kataloonia rallil sõidetakse esimene päev kruusal ja kaks järgmist asfaldil.

Siiani pole Volkswagen teada andnud, kes sõitjatest asub debüütrallil masina rooli. Enim arvatakse, et sõitjateks võiksid olla Eric Camilli ja Pontus Tidemand, kes mõlemad masinat mitmeid kordi testida saanud on. Nüüd on aga soomlased tulnud välja kuulujutuga, nagu asuks Kataloonias võidu kihutama endine maailmameister Petter Solberg.

Kui antud kuulujutt tõeks osutub, on Hispaanias korraga stardis kolm autoralli maailmameistrit – Sebastien Ogier (5 tiitlit), Sebastien Loeb (9 tiitlit) ja Petter Solberg (1 tiitel). Lisaks sellele võiks teoreetiliselt Kataloonias selguda ka juba 2018 aasta maailmameister. Kataloonia rallit sõidetakse 25.- 28. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles