Citroenist vallandatud Meeke naaseb ralliauto rooli

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Endine Citroeni tehasemeeskonna sõitja Kris Meeke istub tuleval kuul taas ralliautosse, kui võtab osa San Marinos toimuval RallyLegend nimelisest autorallist.

Portugali MM-rallil sõitis Meeke teelt välja 12. katsel ning tema Citroën rullus vastu raja ääres olnud puid. Seejuures oli nii tal kui kaardilugejal Paul Nagle'il meeletult õnne, et nad õnnetuses tõsiselt vigastada ei saanud. See karm avarii jäi aga nende viimaseks sõiduks Autoralli MM-sarjas, kuna veidi pärast seda rallit tuli teada, et Meeke on vallandatud.

Meeke on alates sellest ajast hoidnud autoralli maastikul madalat profiili ning pole avalikult kuskil võistlustel ega testisõitudel osalenud. Nüüd on ta tegemas aga tagasitulekut, kui osaleb RallyLegend'il oma mentori Colin McRae võistlusautoga.

Võistluse korraldajad pole veel otsustanud, kas Meeke sõidab kaasa kogu ralli või peab leppima vaid ühe osaga rallist, kus erinevad Legendid teevad rahvale demonstratsioonsõidu.

Meeke'i kaardilugejaks saab võistusel olema Derek Brannigan. Lisaks Meeke'ile osaleb üritusel ka praegune MM-sarja piloot Craig Breen, kes sõidab Ciroen C4 WRC-ga ja endine MM-sarja sõitja Mikko Hirvonen kes osaleb Ford Focus RS WRC-ga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles