Jaapani tennisistid tegid US Openil ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis meesüksikmängus poolfinaali Kei Nishikori ja naistest sai samaga hakkama Naomi Osaka. See on esimene kord suure slämmi turniiride ajaloos, kui jaapanlased on nelja parema hulgas esindatud nii mees- kui naistennisistiga.

Nishikori alistas veerandfinaalis horvaadi Marin Cilici 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4 ning kohtub poolfinaalis serblase Novak Djokoviciga, kes sai kaheksa parema hulgas tulemusega 6:3, 6:4, 6:4 jagu austraallasest John Millmanist. Teise finalisti selgitavad hispaanlane Rafael Nadal ja argentiinlane Juan Martin del Potro.

Naisüksikmängus pääses Osaka poolfinaali juba kolmapäeval, kui alistas ukrainlanna Lesia Tsurenko 6:1, 6:1. Enne Osakat nähti jaapanlannat suure slämmi turniiri nelja parema hulgas 22 aastat tagasi. Osaka kohtub poolfinaalis ameeriklanna Madison Keysiga. Teises poolfinaalis lähevad vastamisi Keysi kaasmaalanna Serena Williams ja Läti esindaja Anastasija Sevastova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles