Imre Vähi: kulturisti dieet oleks mõnele spordivõõrale inimesele surmav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Vähi.
Imre Vähi. Foto: eastlabs.biz

Sel nädalavahetusel Tallinnas peetaval klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlustel ja MKl fitnessis, bodyfitnessis ja kulturismis on Eesti koondise üks tituleeritumaid mehi neljakordne riigi meister ning kahekordne EM-i neljas mees Imre Vähi, kes astub võistlustulle kategoorias kuni 175cm, kirjutab ERR Sport.

Vähi tõdes, et kulturisti elu pole kerge - see tähendab pidevat dieeditamist ning toitumise kontrollimist.

«Mul on viimasel nädalal see suhe olnud 1:10-le ehk siis ma olen energiat kulutanud 10 korda rohkem, kui sisse söönud,» selgitas Vähi, kelle sõnul on klassikalises kulturismis kaalu võtmine äärmiselt oluline, kuna võistleja pikkus ja tema võistluskaal peavad olema õiges suhtes.

«Pean oletatava võistluskaalu jaoks eraldi ka paar kilo reservi jätma,» selgitas Vähi, sest temal endal on kogemus, kus kahe nädala sees toimunud erinevatel võistlustel mõõdeti tema pikkuseks ühel juhul 3,5 cm vähem – see aga tähendab sportlase jaoks kohe ka 3,5 kg kaaluerinevust.

«Erinevad toitumisspetsialistid on öelnud, et kulturisti ettevalmistus, mis puudutab toitumist, oleks mõnele spordivõõrale inimesele surmav,» tõi Vähi välja šokeeriva fakti ning lisas, et dieedi pidamisel on äärmiselt oluline kogemus, sest igal inimesel käivad asjad erinevalt – näiteks sõltuvalt ainevahetuse kiirusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles