Sulgpalli juunioride EM Eestis on läbi aegade suurim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juunioride sulgpallikoondis
Eesti juunioride sulgpallikoondis Foto: Erakogu

Reedel, 7. septembril algavad sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlused on toonud Tallinnasse rekordarvu osalejaid. Euroopa meistritiitli nimel astuvad võistlustulle üle 300 noorsportlase 38 riigist.

Eesti Sulgpalliliidu president Karol Kovanen tänas täna toimunud võistluste pressikonverentsil Euroopa Sulgpalliföderatsiooni usalduse eest. «Võistluse korraldamine on eestlastele suur au, kuna tavapäraselt on tiitlivõistluste korraldamine suurriikide pärusmaa,» ütles Kovanen. «Eesti Sulgpalliliit soovis EM-i korraldada, et tuua spordisõpradele koju kätte suurvõistlus ning innustada meie noori rohkem liikuma. Samuti soovisime Eesti 100. sünnipäeva puhul tuua rahvusvahelise noorte sulgpalli eliidi Eestisse ning tutvustada võistluse abil Eestit.»

Juunioride Euroopa meistrivõistlused on noortele sportlastele kõige olulisem jõuproov ning antud võstlustelt on tuule tiibadesse saanud näiteks viimatine olümpiavõitja Carolina Marin, maailmameister Victor Axelsen ning paljud teised. Eestis toimuva võistluse tugevat taset näitab ka see, et paljud siia tulevad noored,on juba löönud läbi ka täiskasvanute klassis.

Võistlused algavad võistkondliku turniiriga, kus esmalt mängitakse alagruppides, mille võitjad pääsevad veerandfinaalidesse. Eesti koondise peatreener Indrek Küütsi sõnul on eesseisvate võistluse tase ühtlaselt kõrge ja konkurents erakordselt tihe. «Eesti koondislaste ettevalmistus EM-iks on olnud intensiivseim kui kunagi varem, kuid võistkonna turniiril läheb siiski raskeks, sest meie alagruppi loositi tiitlikaitsja Prantsusmaa, medalipretendent Ukraina ning samuti tugev Rootsi,» hindas koondise peatreener Eesti väljavaateid.

Eesti noorsportlased astuvad kodupubliku silme all võistlustulle homme õhtul kell 18.00, kui mängitakse Rootsiga.

Laupäeval, 8. septembril kell 16.00 seisab Eestil ees kohtumine Prantsusmaaga ja pühapäeval 14.00 viimane alagrupi mäng Ukrainaga.

Juunioride EM toimub 7-16.septembrini Tallinnas Kalevi Spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles