Williams jõudis järjekordse jõudemonstratsiooniga finaali

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena William.
Serena William. Foto: Seth Wenig / AP

Serena Williams alistas USA lahtiste poolfinaalis vaid 66 minutit kestnud mängus lätlanna Anastasija Sevastova 6:3, 6:0. Finaalis kohtub 36-aastane ameeriklanna 20-aastase Jaapani tennisisti Naomi Osakaga, kes alistas 6:2, 6:4 ameeriklanna Madison Keysi.

Williamsi teekond USA lahtistel on olnud sedavõrd domineeriv, et ainsana on temalt setivõidu saanud neljandas ringi eestlanna Kaia Kanepi.

Laupäeval peetavas finaalmängus jahib Williams karjääri 24. suure slämmi tiitlit, mis tõstaks ta ühele pulgale Margaret Courtiga. Pärast esiklapse sündi pole Williams veel suure slämmi tiitlit võitnud, tänavu Wimbledonis kaotas ta finaalis sakslannale Angelique Kerberile 3:6, 3:6.

«Uskumatu! Aasta eest võitlesin haiglas sõna otseses mõttes oma elu eest. Iga kord, kui ma väljakule astun, olen tänulik, et saan tennist mängida. Seega olen iga kord juba võitja,» ütle Williams matši järel.

Tema üleolek lätlanna vastu oli veenev. Williams lõi 31 äralööki ning tegi 20 lihtviga. Lätlanna sai kirja 10 äralööki ja 12 lihtviga. Mängitud punktidest võitis Williams 60, Sevastova 40.

Ameeriklanna on suure slämmi turniiril finaali jõudnud nüüd 31 korda, USA lahtistel aga üheksa korda. Viimased kaks USA lahtiste finaali on Williams kaotanud, viimati võitis ta koduse turniiri 2014. aastal, kui alistas finaalis Caroline Wozniacki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles