Sildaru osaluseta peetud MK-etapil võistles vaid viis naist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elena Gaskell
Elena Gaskell Foto: Iain McGregor / AP

Uus-Meremaal Cardronas peetud freestyle-suustamise esimesel MK-etapil teenis Big Airis võidu kanadalanna Elena Gaskell. Kokku oli võistlustules viis naist, eestlanna Kelly Sildaru jättis MK-etapi riskide vältimiseks vahele.

Big Airi MK-etapil oli naistel kolm katset, millest läks arvesse kaks paremat. Gaskell teenis kokku 170,40 punkti (77,40 ja 93,00) ning oli ülekaalukas võitja. Teise koha teeninud ameeriklanna Caroline Claire sai 147,80 punkti (67,60 ja 80,20), kolmandaks tuli kanadalanna Yuki Tsubota 146 punktiga (75,00 ja 71,00).

Sildaru teatas juba pärast juunioride rennisõidu kuldmedalivõitu, et jätab MK-etapi vahele. Tema isa Tõnis Sildaru selgitas otsust: «Arvestades praegust koormust ja hoopuudust (Big Airi hüppel polnud Sildarul treeningutel hoogu – toim), siis pigem üritaks riske maandada. Suures plaanis tahaksime keskenduda siiski kogu hooajale, mitte ühele MK-etapile.»

Just hoopuudus on see põhjus, miks MK-etapi finaalis osales vaid viis naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles