Aron ja Vips said Nürburgringil avasõiduks head stardikohad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron vormel 3 sarjas.
Ralf Aron vormel 3 sarjas. Foto: Thomas Suer/FIA F3

Nürburgringil peetakse sel nädalavahetusel Euroopa vormel 3 sarja etapp, kus Jüri Vips ja Ralf Aron jahivad kõrgeid kohti. Avasõidu kvalifikatsioon lõppes eestlastele korraliku tulemusega.

Aron (Prema Powerteam) pääseb laupäevases sõidus rajale viiendast ja Vips (Motopark) kuuendast ruudust. Parima aja sai kvalifikatsioonis Prema mees Robert Shvartzman, talle järgnes vaid 0,047 sekundi kaugusel meeskonnakaaslane Mick Schumacher. Kolmanda aja sõitis välja Dan Ticktum (Motopark, +0,127) ja neljanda Enaam Ahmed (Hitech, +0,253). Aron kaotas Shvartzmanile 0,301 ja Vips 0,340 sekundiga. Sarja kolmas mees Marcus Armstrong (Prema) sai kirja alles kaheksanda aja (+0,387).

Esimene võistlussõit peetakse Nürburgringil laupäeval Eesti aja järgi kell 11.20, õhtupoolikul kell 17.05 on kavas teise ja kolmanda sõidu kvalifikatsioon. Kaks ülejäänud sõitu algavad pühapäeval vastavalt kell 11.20 ja 16.50.

Enne kolme viimast etappi ehk üheksat võistlussõitu on punktitabeli üldliider Ticktum 220 punktiga. Meeskonnakaaslane Vips kaotab talle 12, Armstrong 32, Schumacher 36 ja viiendal kohal olev Aron 38,5 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles