Tüli motoässade vahel: Rossit nimetati lapsikuks, Marquezi ebakindlaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez ees, Valentino Rossi kannul: viimasel paaril hooajal on jõuvahekorrad MotoGP sarjas olnud just sellised.
Marc Marquez ees, Valentino Rossi kannul: viimasel paaril hooajal on jõuvahekorrad MotoGP sarjas olnud just sellised. Foto: Jens Meyer / AP / Scanpix

Kaks kõva kivi, MotoGP tähed Valentino Rossi ja Marc Marquez on nii põhjalikult tülli pööranud, et lepitust ei paista kuskilt. Meeste kiusuajamisest on juba kõrini isegi nende konkurentidel.

Misano etapi eelsel pressikonverentsil keeldus Rossi Marquezi pakutud lepitavast käepigistusest. Mehed veavad vägikaigast juba alates 2015. aasta Sepangi etapist, kus nad kokku põrkasid. Rossi kahtlustas, et Marquez üritas tegutseda Jorge Lorenzo huvides. Meeskonnakaaslased Rossi ja Lorenzo pidasid sel hooajal lahingut tiitlile, peale jäi lõpuks Rossit vaid viie punktiga edestanud Lorenzo.

Pärast järgmisel aastal Kataloonias peetud traagilist etappi, kus hukkus Moto2 sõitja Luis Salom, surusid mehed poodiumil kätt ja näis, et vaenukirves on maha maetud. Tänavu aprillis tuli aga jälle tuli majja, sest Rossi hinnangul sõitis Marquez talle Argentina etapil meelega otsa, nii et itaallane kukkus.

Marc Marquezi ja Valentino Rossi skandaalne kokkupõrge Argentina etapil.
Marc Marquezi ja Valentino Rossi skandaalne kokkupõrge Argentina etapil. Foto: Nicolas Aguilera / EPA / Scanpix

Marquez üritas pärast sõitu Yamaha boksis vabandamas käia, kuid Rossi kauane sõber Uccio Salucci saatis ta otsesõnu pikalt. «Nalja teete või, see on puhas PR-trikk,» kõlas Rossi enda põlglik hinnang.

Nüüd sõnas Marquez enne Misano etappi kanalile TV8 antud intervjuus nii: «Tahaksin rahu sõlmida, mul pole Valentinoga mingit tüli. Argentinas tegin vea, kahjuks jäi tema kannatajaks, aga püüdsin vabandada.»

Rossi arvas seevastu, et mingist rahu sobitamisest pole mõtet üldse rääkida. «Mulle tundub see kummalisena. Tegelikkuses on kõik hästi. Mispärast me peaksime rahu sõlmima? Mul on kõik okei,» sõnas ta.

Valentino Rossi laiutab vihaselt käsi, Marc Marquez kaob kaugusesse...
Valentino Rossi laiutab vihaselt käsi, Marc Marquez kaob kaugusesse... Foto: Nicolas Aguilera / EPA / Scanpix

Kui Marquezilt omakorda pressikonverentsil selle kohta küsiti, ütles hispaanlane: «Tore kuulda. Võime vabalt kätt suruda,» sõnas ta ja sirutas Rossile käe, kuid too raputas vaid pead. «No nii on,» tõdes seepeale kahe viimase hooaja maailmameister ja tänavugi Rossi ees selge eduga punktitabelit juhtiv Marquez. «Mida ma oskan öelda? Juba teist korda. Aga pole viga, sõidan edasi ikka samamoodi.»

MM-sarjas kolmandal kohal olev Lorenzo leidis, et mehed võiksid lapsikused lõpetada ja ükskord ometi täiskasvanutena käituma hakata. «Leian, et kummalgi pole siinkohal õigus. Rossi keeldub käepigistusest ja käitub nagu väike laps, eriti kuna tal on olnud võimalus fännidele näidata, et pole vaja vilistada välja poodiumile tõusnud sõitjat, kes pole mitte milleski süüdi,» sõnas ta Yamaha päevil tihti Rossiga tülitsenud ning tänavuseks hooajaks Ducati võistkonda kolinud hispaanlane.

«Teisalt aga pöörab ka Marquez liiga palju tähelepanu sellele, mida Valentino teeb või ütleb. Lase olla, liigu edasi, tee oma asja. Punkt. Aga see on kõigest minu arvamus, tehku ja öelgu, mida soovivad,» leidis Lorenzo.

Marc Marquez (paremal) ja Valentino Rossi pressikonverentsil.
Marc Marquez (paremal) ja Valentino Rossi pressikonverentsil. Foto: Jure Makovec / AFP / Scanpix

Hispaania meediale lisas Marquez, et Rossi soovimatus kätt suruda teda ei morjenda. «Ei ole probleem, olen õnnelik. Võtsin omaks selle, mida pidin võtma. Elu läheb edasi. Keegi pole asendamatu,» lisas Marquez siiski väikese torke.

Rossi ütles Itaalia meediale aga nii: «Meie suhe pole oluline. See on meie omavaheline asi. Kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles