Suuremate jõudude mängukann või meie aja kangelane?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin Kaepernick (keskel), Eli Harold (vasakul) ja Eric Reid põlvitavad hümni ajal enne San Francisco 49ersi mängu Dallas Cowboysiga. Kaepernick ja Reid on nüüd töötud.
Colin Kaepernick (keskel), Eli Harold (vasakul) ja Eric Reid põlvitavad hümni ajal enne San Francisco 49ersi mängu Dallas Cowboysiga. Kaepernick ja Reid on nüüd töötud. Foto: Thearon W. Henderson/AFP/Scanpix

«Kõigest hoolimata».

Mehest, kelle rinnale see sõnapaar on tätoveeritud, on just hoolimine veidral moel vorminud kahe viimase aastaga USA spordiajaloo ühe vastuolulisema isiksuse. Riigi president siunab teda järjepidevalt avalikkuses, miljonid sõimavad reeturiks. Ent pruukis tal US Openi tenniseturniiri ajal vaid hetkeks suurele ekraanil ilmuda, kui kõlas võimas aplaus.

Kolm päeva pärast Arthur Ashe’i staadioni tribüünil seismist oli Colin Kaepernicki nimi taas kogu maailma suul. Selleks polnud vaja enamat kui spordihiiu Nike kaheminutilist reklaami.

Ühtede poolt kangelaseks kiidetud ja teiste silmis paariaks langenud Kaepernick on ses reklaamklipis jutustaja ja peategelase rollis. Klipi sõnum on lihtne, olemuselt isegi klišeelik: ära lase oma unistusi jalge alla tallata, võitle nende nimel. «Usu millessegi. Isegi kui see tähendab, et pead kõik ohverdama,» lausub Kaepernick lõppsõnana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles