Kahekordne olümpiavõitja tunnistas valusat saatust: ma ei saa enam iial käia (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Vogel.
Kristina Vogel. Foto: Michael Hundt / Matthias Koch / imago / Scanpix

Trekisõidus kaks olümpiakulda võitnud 27-aastane sakslanna Kristina Vogel tunnistas, et on pärast juunis treeningul juhtunud ränka õnnetust ratastooli aheldatud.

Londonis võistkondliku ja Rios individuaalse sprindi võitnud Vogel kukkus juunis Cottbusi betoonvelotrekil treenides, olles põrganud kokku teise ratturiga. «Pole sõnu, et seda valu kirjeldada. Kui vaatasin esimest röntgenipilti, nägi mu selgroog välja nagu Ikea kokkuklapitav laud,» sõnas Vogel, kes on enda sõnutsi oma saatusega leppinud.

«Lugu on s*tt, muid sõnu selle kirjeldamiseks pole. Ilusta kuidas tahad, kuid ma ei saa enam kõndida. Ent mida kiiremini seda endale tunnistad, seda rutem õpid sellega elama. Mõtlesin tõepoolest, et nüüd suren. Aga siis ütlesin endale: sa ei tohi nüüd alla anda,» meenutas Vogel. «Toogu saatus mida tahes, elu läheb edasi. Minu puhul nüüdsest kahe ratta asemel neljal rattal. Mu kätest saavad mu jalad.»

Saksamaa rattaliidu teatel on Vogel jätkuvalt Berliini haiglas arstide hoole all ning alaliit on valmis teda igakülgselt abistama. Ka rahvusvaheline alaliit UCI on sama lubanud.

«Masendav uudis. Ta on juba praegu üks kõigi aegade paremaid sprintereid, kuid teda ootas suur tulevik. Mul pole kahtlustki, et ta leiab uue viisi end proovile panna ja taas midagi suurt saavutada,» lausus kuuekordne olümpiavõitja Sir Chris Hoy. Vogel on lisaks kahele olümpiakullale võitnud 11 MM-tiitlit. Cottbusis juhtunud õnnetus polnud tema karjääri esimene, sest 2009. aastal oli ta kaks päeva kunstlikus koomas, kui treeningu ajal auto talle otsa sõitis.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles