Vigastus röövis Nadalilt võimaluse US Openi tiitlit kaitsta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Martin del Potro (vasakul) ja Rafael Nadali.
Juan Martin del Potro (vasakul) ja Rafael Nadali. Foto: Timothy A. Clary / AFP / Scanpix

US Openi tenniseturniiri tiitlikaitsja Rafael Nadali lootused mullust saavutust korrata lõigati läbi poolfinaalis, kus ta pidi kahe kaotatud seti järel andma 6:7 (3), 2:6 loobumisvõidu Juan Martin del Potrole.

Tasavägine avasett läks kiiresse lõppmängu ja seal jäi 7:3 peale argentiinlane. Teise seti algul hakkas aga üha selgemaks saama, et aina tugevamini lonkavast Nadalist ei ole õiget mängumeest. Hispaanlane lasi oma põlve teipida, võitles küll hambad ristis seti lõpuni, ent astus siis pärast lühikest nõupidamist arstiga del Potro juurde ja ulatas allaandmise märgiks käe.

Del Potro kaotas mullu US Openi poolfinaalis just Nadalile, kes sai seejärel finaalis jagu Kevin Andersonist. Argentiinlane on varem slämmiturniiri finaalis mänginud vaid korra, alistades 2009. aastal US Openi finaalis viiesetilises lahingus Roger Federeri. Viimastel aastatel pidevalt vigastustega hädas olnud del Potro on käesoleval aastal taas hoo leidnud, sest Prantsusmaa lahtistel jõudis ta tänavu poolfinaali ja Wimbledonis veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles