Schumacher võitis sõidu, Aron viies, Vips rammiti avakurvis rajalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / Scanpix

Saksamaal Nürburgringil peetava vormel 3 etapi avasõidu võitis seitsmekordse vormel 1 maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick. Ralf Aron lõpetas viienda kohaga, ebaõnn tabas aga sarjas enne etappi teist kohta hoidnud Jüri Vipsi.

Ehkki kuuendalt kohalt startinud Vips läks avakurvi väga ettevaatlikult, polnud sellest kasu, sest mitu tormakamat konkurenti ei suutnud oma autosid taltsutada ja tugevast kokkupõrkest Alex Palou vormeliga lendas Vipsi auto turvaalale. Eestlane suutis küll vormeli tagasi boksi tuua, kuid seal tuli tõdeda, et sõit jääb pooleli.

Avakurvi segaduse tõttu tuli rajale turvaauto, mille järel võttis liidrikoha sisse teisest ruudust startinud Mick Schumacher. Talle järgnesid Robert Shvartzman ja viiendast ruudust rajale pääsenuna kolmandaks tõusnud Aron. Kahjuks ei suutnud eestlane selja taga hoida sarja üldliidrit Dan Ticktumit ning temaga võideldes pääses mööda ka Enam Ahmed, kuid viiendat kohta suutis Aron meeskonnakaaslaste Marcus Armstrongi ja Guanyu Zhou ees siiski kuni lõpujooneni kaitsta. Schumacher lubas küll lõpuringidel Shvartzmanil ja Ticktumil enda kannule jõuda, ent selles järjestuses siiski ka lõpetati.

Sarja üldarvestuses jätkab liidrina Ticktum, kellel on nüüd koos 237 punkti. Teiseks tõusis 211 punktiga Schumacher, Vips langes 210 punktiga kolmandaks. Neljandal kohal oleval Armstrongil on 202 ja viienda koha säilitanud Aronil 193,5 punkti. Täna õhtupoolikul kell 17.05 on kavas teise ja kolmanda sõidu kvalifikatsioon, etapi teine ja kolmas võistlussõit algavad pühapäeval vastavalt kell 11.20 ja 16.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles