Venelaste MMi kangelane võitleb taas dopingusüüdistusega (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Tšerõšev
Deniss Tšerõšev Foto: MURAD SEZER / REUTERS

Kas Venemaa jalgpallikoondislase Deniss Tšerõševi sõnu väänatakse või on ikkagi midagi hämarat toimumas? Jalgpalli MMi ajal dopingusüüdistusi tõrjunud ründaja on taaskord uurimise all. 

MMil neli väravat löönud Tšerõšev sattus kodusel MMil skandaali keskmesse oma isa sõnade tõttu. Või läks kontekstis midagi kaduma, sest Dmitri Tšerõšev andis intervjuus Venemaa väljaandele Sport Weekend mõista, et poeg on kasutanud kasvuhormooni.

«Ta sai vigastada ning arstide ebakõla tõttu süstisid nad talle kasvuhormooni. Seda tehti seetõttu, et Deniss kiiremini paraneks.»

Deniss Tšerõšev tõrjub aga süüdistusi. «Ma ei tea, kust ajakirjanik selle info võttis. Võib-olla ta ei mõistnud mu isa. Ma pole mitte kunagi keelatud aineid kasutanud!»

Venemaa jalgpalliliidu tehtud avalduses kinnitati, et Tšerõševit süstiti, kuid mitte kasvuhormooni sisaldava ainega, vaid talle tehti plasmasüst. Ühtlasi süüdistati väljaande ajakirjanikku, et too oli mängija isa sõnu liiga vabalt kasutanud.

Nüüd on juhtum taas uurimise alla võetud, vahendab Telegraph. Nimelt kinnitas Venemaa Antidopingu (RUSADA) peadirektori asetäitja Margarita, et nii jalgpallurilt kui tema isalt on juba tunnistusi küsitud. Samuti asus juhtumit uurima Hispaania antidoping, sest Tšerõšev siirdus hiljuti Villarrealist Valenciasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles