Postimehe video: Soome alustas võrkpalli MMi selge kaotusega

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algasid mängudega Roomas ja Varnas võrkpalli maailmameistrivõistlused. Peeti kaks kohtumist ning mõlemad MMi võõrustavad riigid - Itaalia ja Bulgaaria - lahkusid väljakult kindla 3:0 võiduga.

Itaalia alistas 96 minutit kestnud kohtumises Jaapani 3:0 (20, 21, 23). Võitjate resultatiivseim oli kapten Ivan Zaytsev. Venemaal sündinud, aga juba 2008. aastast Itaalia koondist esindava 204 sentimeetri pikkuse nurgaründaja arvele kogunes 13 punkti.

Bulgaaria kohtus Varnas Soomega ja võttis 85 minutit kestnud mängus samuti selge võidu. Tuomas Sammelvuo juhendatud Soome meeskond kogus geimides 21, 19 ja 22 punkti.

Tänased kohtumised olid MMi sissejuhatus. Ülejäänud 20 meeskonda tulevad platsile alles kolmapäeval. Alagrupiturniir, kus 24 koondist on jaotatud nelja kuueliikmelisse gruppi, lõpeb 18. septembril.

Iga alagrupi neli paremat tagavad koha teise faasi, kus moodustatakse neli neljaliikmelist alagruppi. Nende võitjad ja kaks paremat kolmanda koha omanikku pääsevad kolmandasse faasi, kus moodustatakse kaks kolmeliikmelist alagruppi. Mõlema kaks paremat kvalifitseeruvad 29. septembril mängitavatesse poolfinaalidesse. Maailmameister selgub päev hiljem.

Neli aastat tagasi kodupinnal võidetud MM-tiitlit kaitseb Poola. Euroopat esindab MMil 10, Põhja-Ameerikat viis, Aasiat ja Okeaaniat neli, Aafrikat kolm ja Lõuna-Ameerikat kaks koondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles